Dag des Oordeels: Stonerfront Nijmegen - 3-Days-Desert

Fuzzmatazz records

Eelco van Eldijk ,

Op drie rockende nummers op deze welvormgegeven ep wordt u getrakteerd door het trio John, Remco en Peter: Stonerfront Nijmegen. Misschien niet de meest tot de verbeelding sprekende naam voor een band, maar het dekt de lading wel. Instrumentale stonerrock zonder al te veel franje en met de nadruk op de groove in combinatie met passende gitaarpartijen.

Stonerfront Nijmegen: een band zonder ego’s, poses of torenhoge pretenties. Dat hoor je aan het product en dat laatste was ook duidelijk te zien aan de toffe en sympathieke plaatpresentatie die het drietal deed, enkele weken geleden in De Plupub (natuurlijk in Nijmegen!). Drie jongens die het heerlijk vinden om dit type muziek te maken. Of het origineel is, dat zal hun worst wezen. Dit is wat ze tof vinden, dit is wie ze zijn, dit is hoe ze klinken.

Hoewel de productie soms wat mager aandoet en de volumeknop handmatig een standje hoger vereist, doet dat niet af aan dat de band. De essentie hebben ze behoorlijk goed op plaat weten te slingeren. Hopelijk scoren zij er in den lande, of vooral bij de oosterburen, een mooie trits aan optredens mee: dat is hen gegund. De wereld gaan ze er niet mee veroveren, maar ach, wie zal daar binnen de gelederen van de band om malen. Goede stonerrock, niks meer, niks minder.