Dag des Oordeels: Rasa – Hard & Soul

Vernieuwende oldskool

Matteo Bennardis ,

Het Nederlandstalige Hiphop duo Rasa bestaat uit Erra en JimYves. De naam Rasa is geïnspireerd op het Indonesische woord "rasa", wat letterlijk smaak betekent. Rasa is daarmee een verwijzing naar niet alleen hun Indische achtergrond, maar ook de voorliefde voor de Indische keuken en flavourvolle, soulvolle hiphopmuziek die de twee MC's delen (bron: YouTube).

Met hun 'brede' beats en positief getinte teksten, laten de mannen van Rasa mij erg denken aan de moderne De La Soul. Ze hebben een vertrouwde, maar toch weer vernieuwende sound, die erg toegankelijk is. Het rustige leven en genieten: dat is waar het over gaat.

Een geluid waar veel mensen zich mee kunnen verbinden, omdat het positief klinkt en niets uitlokt. Qua beats zijn ze erg goed en dus redelijk vernieuwend voor Nederlandse begrippen. Ik hoop dat het commercieel genoeg is, maar met tracks zoals Oranje Goud vind ik ze perfect voor de radio.

Rasa: ga door met dit werk, want ik wil er zeker meer van horen en kan het iedereen aanraden die van 'positieve' hiphop houdt met harde beats.