Dag des Oordeels: RRauw

Het Monster van RRauwness

Matteo Bennardis ,

Met Het Monster van RRauwness brengen de hiphoppers van RRauw uit Ede hun eerste EP uit. Vooral aan de beats is veel aandacht besteed, maar het niveau van de lyrics is nog niet altijd even constant.

De beats op dit debuut zijn geproduceerd door LWK en zijn van een vrij hoog niveau. Het lijkt alsof ze daar de meeste aandacht aan hebben besteed. De lyrics van rappers Le Freau & Ro lopen namelijk niet altijd even lekker. Af en toe lijkt het net niet uit te komen, en dat is erg jammer.

De EP bevat veel verschillende emoties in de tracks, maar er staan ook zeker tracks op waarbij het gewoon om genieten gaat. Het Monster van RRauwness begint vrij donker met Lock&Load en Apenmetmaskers en klinkt dan nog niet erg professioneel of uitnodigend. Maar met de volgende track, Onbedachte Orde, laten ze opeens horen hoe goed ze kunnen zijn.

Het album bevat een hoop tracks die goed in elkaar zitten en zeker landelijke aandacht verdienen. Willen ze echt doorbreken, dan zullen ze wel een album moeten maken dat qua niveau constanter is.