Geslaagde thuiswedstrijd voor Janne Schra

Janne Schra geeft veelzijdig concert in Doornroosje

Lotje van Leeuwen ,

Afgelopen woensdag stond Janne Schra met supporting act Please Be Frank in Doornroosje. Het werd een geslaagde avond in de woonplaats van de zangeres, met veel interactie en een enthousiast publiek.

We beginnen deze avond met Please Be Frank. Frontman Frank van den Ende vond na in verschillende bands te hebben gespeeld dat het tijd werd voor een soloproject. Samen met zijn band stond hij in mei 2012 in de finale van De Grote Prijs van Nederland. Zijn volledige band bestaat uit acht man, maar vanavond zijn enkel Frank zelf en zijn gitarist Marnix Kuipers present. De stijl is singer-songwriter, de nummers zijn leuk om te horen. Het gaat voornamelijk om rustige muziek, met hier en daar een up-tempo nummer. Voor de liefhebbers van het genre is het erg leuk, maar voor de rest misschien een beetje veel van hetzelfde. De heren zijn goed op elkaar ingespeeld, en staan met plezier op het podium. Het publiek reageert in het begin nog wat lauw, maar tegen het eind zijn ze toch wel enthousiast.

Dan is het tijd voor Janne Schra, voormalig zangeres van Room Eleven. Na verschillende projecten te hebben gedaan, wilde ze weer op zoek naar dat intieme gevoel wanneer ze alleen achter de piano liedjes zingt. Dit heeft ze gedaan, en ze heeft haar stem gevonden.
De zangeres is niet alleen gekomen, ze heeft drie violisten, een gitarist, basgitarist, en drummer meegenomen. De bandleden zijn erg veelzijdig, tijdens het concert laten ze zien wat ze op muzikaal gebied in huis hebben. Er wordt vaak van instrument gewisseld, ook ondersteunen ze Janne Schra met backing vocals. We worden aangenaam verrast deze avond door de vele muziekstijlen die voorbij komen. Natuurlijk zijn er een paar nummers in de wat meer jazzy stijl, die we gewend zijn van Janne, maar ze blijkt nog meer in huis te hebben. Er komt blues voorbij, rock, jazz, en zelfs een mix van bluegrass en country. Het zit goed in elkaar en klinkt lekker, het publiek is dan ook erg enthousiast en deint mee met de verschillende klanken. Janne heeft veel interactie met het publiek, zeker omdat dit een thuiswedstrijd voor haar is. Het geeft de avond een bijzondere en leuke sfeer. Tijdens de toegift worden er op verzoek nog een paar nummers van Room Eleven gespeeld. Zo sluiten we deze avond af met bekende klanken en zijn we weer een mooie nieuwe herinnering rijker.