3voor12 gelderland podium op Oranjepop in Nijmegen

Gelders talent naar Hunnerpark op 30 april!

Na twee succesvolle edities waar 3voor12 gelderland en Oranjepop samenwerkten en op het 3voor12 Gelderland podium acts als o.a. Aafke Romeijn, Roy Santiago, The Gospel, The Jacobites, Liquid Snow en Gardenfest speelden, is er ook dit jaar weer een podium voor Gelders talent. Wij zijn trots dat we samen met de organisatie van Oranjepop weer een mooie Gelderse line up hebben neergezet. Op de laatste koninginnedag waar Willem Alexander tot koning wordt gekroond halen we OIIO, Hömpfdingå, Villa Zeno, The Liquid Machine, The Heat en Altijd Nijmegen naar het Hunnerpark.

The Heat

Vies zompige blues rock met een vleugje psychedelica rechtstreeks uit de Rijndelta. Het Arnhemse The Heat heeft in hun eerste jaar van bestaan al bewezen dat ze op het podium thuishoren. Eerder dit jaar brachten ze hun debuut uit op vinyl “ 7” “ die door 3voor12 gelderland juichend werd beoordeeld. “Het sfeertje is goed en verraadt de live-potentie van het viertal. Deze 7” nodigt als het ware de bezoekers en de boekers voor The Heat uit. Kom maar op met die knusse avonden, waar deze fijne band het behang van de muren speelt” Aangezien er geen muren om het Hunnerpark heen staan adviseren we je je broekspijpen goed vast te houden!

The Liquid Machine

Een flinke dosis hardrock met stevig groovend karakter. Dat is waar The Liquid Machine voor staat. Dit viertal is energiek, super enthousiast en knalt van het podium af met hun snoeiharde gitaargeluid, dikke drum- en baspartijen en pakkende zanglijnen die je zo kunt meebrullen. Kortom, een strakke Nijmeegse hardrockmachine. Voor hun optreden op de-Affaire in 2012 hadden we een 9 over: “Wat een stem heeft hij: wie zijn ogen sluit kan zomaar denken dat Chris Cornell op het podium staat.”.

Villa Zeno

Villa Zeno is een ontaard bruiloftorkestje uit de Achterhoek, met een 'rooie' achter de toetsen, een 'oude Brabander' op drums en een 'man-wijf' op gitaar en zang. Pakkende rockmuziek met soulinvloeden: ongepolijst, eerlijk en dansbaar. We hebben ze al vaker uitgenodigd op feestjes van 3voor12 gelderland en dat ontaardt altijd in een mooi feestje!

Altijd Nijmegen

Nijmegen heeft altijd zoveel hiphoptalent in huis, en al dat talent komt samen in dit gelegenheidsproject. De winnaars van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, Discipline & Rather Real nemen Jeroentje, Victoire en Nils op sleeptouw naar Oranjepop. Tijdens de finale wisten ze een vol Paradiso voor zich te winnen, 30 april zullen ze in hun thuisstad Nijmegen hun beats en lyrics droppen samen met de volgende generatie talenten die wellicht komend jaar de Grote Prijs in Nijmegen weten te houden.

Hömpfdingå

De uit Zweden afkomstige electro groep Hömpfdingå kent grote populariteit in Scandinavië. Deze studenten uitvoerende kunsten wonnen afgelopen januari de talentenverkiezing ‘Urørt of the year’ en zijn sindsdien uitgegroeid tot een van de grote beloftes in de scene. Onder leiding van producer Dånish Spæ creëert Hömpfdingå aanstekelijke nintendo electro. Live wordt hij versterkt door drummer Bjöns Bløkland, synth-nerd Hønrick Någel en VJ Bygga Liggabrand. Arnhem heeft al kennis met ze mogen maken en tijdens Oranjepop is Nijmegen aan de beurt om te zien dat je voor een goede show meer nodig hebt dan een klein imbussleuteltje!

OIIO

Liefhebbers van Moss, Bowerbirds en Broken Social Scene: wees gewaarschuwd. Het Nijmeegse OIIO is terug, hing de banjo's aan de bomen en verruilde het voor een hele lekkere groove. Gooi spacey synthesizers, indierock en folkpop in een blender met wat stevige sonische erupties, sambapercussie én catchy refreintjes om je heupen op te schudden, et voilà: OIIO! Op Oranjepop zie je ze voor het eerst in de nieuwe formatie en met gloednieuwe songs, en geloof ons maar: daarna ga je ze nog héél vaak terugzien.