Kristal kijken met Miriam Moczko

"In 2013 nam ik dankzij crowdfunding een ep op"

Redactie 3voor12 gelderland ,

3voor12 gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2013 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: what’s hot in 2014 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met singer-songwriter Miriam Moczko.

Hoe zal je je 2013 herinneren?
2013 was voor mij een jaar waarin ontzettend veel goede dingen gebeurd zijn. Ik heb mijn ep Fat Moon bij Martijn Groeneveld in de Mailmen Studio op kunnen nemen. Dat was vooral mogelijk door mijn fantastische fans, die mij door crowdfunding gesponsord hebben. Het besef dat zo veel mensen er achter staan wat je maakt was een heel bijzondere ervaring voor mij. Ik had op persoonlijk gebied een aantal dieptepunten doordat mijn vriendin dit jaar heel erg ziek is geweest. Nu gaat het gelukkig weer goed met haar.

Wat verwacht je van 2014?

Terwijl ik in 2013 vooral veel achter de schermen gewerkt heb, ga ik in 2014 veel op het podium staan. Ik verwacht veel mooie concerten te mogen geven op festivals en in clubs, zowel in Nederland als in Duitsland en eventueel in Luxemburg.

Welke artiest uit Gelderland zal het gaan maken in 2014?
Weet ik niet. Er zijn momenteel een hele hoop getalenteerde artiesten in Gelderland, waar ik heel blij van word! Persoonlijk verheug ik me op de nieuwe opnames van Nausica en Sophie Veline.

What’s hot in 2014?
Artiesten die van hun fans houden en ze verwennen en fans die van hun artiesten houden en erna handelen.

What’s not in 2014?

Ieder voor zich.