Kristal kijken met Black Bottle Riot

“2013 was het jaar van ons eigen bier”

Redactie 3voor12 gelderland ,

3voor12 gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2013 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: what’s hot in 2014 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met Black Bottle Riot.

Hoe zullen jullie je 2013 herinneren?
Simon: “Het was een goed jaar voor Black Bottle Riot. Muzikaal kwamen we verder en verbreedden we onze horizon. Ik ben erg trots op de nieuwe plaat. Ook ben ik dankbaar dat onze muziek door een nieuwe groep mensen werd opgepikt en beluisterd.”

Jaap: “Als een te gek jaar. We hebben keihard gewerkt met de band, en hebben veel van onze doelen bereikt. Sterker nog, we hebben zelfs dingen meegemaakt waarvan we eigenlijk alleen maar konden dromen. Met als klap op de vuurpijl ons eigen bier!”

Mike: “Ja, dat eigen bier is zeker het vermelden waard! En ons album op 12”-vinyl met gatefold hoes. Ik vond de opnamen in As Loud As Studios erg tof en leerzaam. Ook zijn we het afgelopen jaar in meerdere opzichten onderling hechter geworden.”

Pieter: “Naast de trotse geboorte van ons tweede album Soul In Exile voor mij persoonlijk ook de geboorte van mijn dochter Lily. Met als kers op de taart de uitverkochte release show in Doornroosje! Een jaar om nooit meer te vergeten.”

Wat verwachten jullie van 2014?
Jaap: “Gave shows, gave mensen en nog meer gehoorbeschadiging.”

Simon: “Lekker verdergaan met muziek maken, deze plaat promoten en nieuwe nummers schrijven. We kijken uit naar Noorderslag, hopelijk als aftrap voor een heerlijk festivalseizoen.”

Pieter: “Wat Simon zegt: een creatief jaar met veel toffe shows.”

Mike: “Ik probeer mijn verwachtingen altijd laag te houden, dus we zullen wel zien. Als doel hebben we in ieder geval om als team nog beter op elkaar ingespeeld te raken, zowel muzikaal als organisatorisch. Ik hoop trouwens wel even Billy Gibbons’ hand te schudden als we met ZZ Top spelen in HMH! Wat een koning. Hoop en verwachting is echter niet hetzelfde.”

Welke act uit Gelderland gaat het maken in 2014?
Jaap: “The Heat.”

Pieter: “Niet uit Gelderland maar wel vrienden van ons: Clean Pete. Hun album komt in januari uit. En natuurlijk Shaking Godspeed en Birth of Joy!”

Mike: “Er zijn enorm veel goede bands in de regio, die stuk voor stuk eigen smoel hebben en serieus bezig zijn. Birth of Joy pakt het internationaal erg goed aan.”

Simon: “Er zijn een aantal bands goed bezig.. Maar wat is dat nou precies… 'Het maken?'”


What's hot in 2014?
Pieter: “De sambal op mijn boterham met pindakaas.”

Mike: “Geen idee. Ik loop meestal hopeloos achter. Niet dat ik het erg vind, trouwens.”

Simon: “Alsof ik daar mee bezig ben.”

Jaap: “Who cares? Beslis voor jezelf.”


What's not in 2014?
Pieter: “Lauw bier.”

Mike: “Precies. Dat vond ik eerder trouwens ook al niet geweldig.”

Simon: “'What’s not?' Daar ben ik nog minder mee bezig.”

Jaap: “Who cares?”