Grote Prijs van Nederland voor Sofia Dragt

Wederom een Gelderse act die wint!

Esmée Ottema ,

In Amsterdam was afgelopen zaterdag de finale van De Grote Prijs van Nederland. In de Melkweg vond de hiphopfinale plaats, in muziektempel Paradiso de finale van de singer-songwriters. Wij richten ons op het laatste genre. Waarom? Omdat On Eva en Sofia Dragt uit Gelderland komen en tot de laatste zes behoren. Vorige week sprak Adriaan de Jonge al met de twee dames uit Wageningen en nu is het zover.


Even wennen, Paradiso is omgetoverd tot een heuse intieme zaal. Het podium komt tot halverwege de zaal en eromheen staan stoelen. Er moet veel geluisterd worden vanavond  en stilte is zeer gewenst. Presentator Sander Ruijters praat tussen het op- en afbouwen de avond op een vermakelijke manier aan elkaar. Iedere artiest brengt zijn eigen fanclub mee. Bij de ingang krijgt iedereen een briefje mee met de zes finalisten en daar kan die avond op gestemd worden. De vakjury bestaat uit Tom Pearce (producer), Jasper van Vugt (muziekjournalist OOR) en Marien Dorleijn (muzikant). Aan het eind van de avond wordt een publieksprijs uitgereikt en daarna de winnaar van De Grote Prijs van Nederland 2013.


Alle kandidaten treden twintig minuten op. Daarna mag Rogier Pelgrim het publiek vermaken tot de vakjury heeft besloten wie de winnaar is. Rogier Pelgrim is sinds zijn overwinning in 2012 enorm gegroeid als artiest en presenteert 24 januari 2014 zijn nieuwe album Roll The Dice in de bovenzaal van Paradiso. Het publiek luistert met veel plezier naar Rogier. Het juicht hem enthousiast toe wanneer hij een prachtige uithaal in Mind's Eye Tramp maakt. Na ruim twintig minuten is het zo ver, de jury is eruit. Ze hebben unaniem een beslissing gemaakt. De winnaar van De Grote Prijs van Nederland 2013 is geworden: Sofia Dragt! De jury gaf eerder al quotes aan Sander, bij Sofia werd gezegd “van begin tot eind een goede show”. De champagnefles knalt open en vol trots speelt Sofia een toegift. Wederom een Gelderse act die De Grote Prijs wint. En van Sofia gaan we nog heel veel horen!