Café Schiller in teken van 3FM Serious Request

Platen aanvragen, diverse live bands en vele andere festiviteiten

Taggi Eenstroom en Roos Smit ,

Ook in de Achterhoek is men actief geld aan het werven voor het goede doel van Serious Request. Dit wordt de derde editie op rij waaraan Oerkroeg Schiller haar steentje bijdraagt. In 2011 bracht dit ruim 11.000 euro op en in 2012 maar liefs 15.000 euro. Dat belooft wat voor 2013.

Op zaterdag 21 december is een avond vol muzikaal plezier geprogrammeerd. Schiller is afgeladen vol. Er hangt een gemoedelijke sfeer. Dit bruincafé in Aalten weet menigeen in grotere steden te overtreffen. Het geheel is opgedeeld in twee gedeelten, het café en een afgesloten rokersveranda. Je loopt makkelijk heen en weer, maar het zorgt niet voor een vermindering van sfeer. Achter in het café staat een kunstig in elkaar gezet mini glazen huis. Hier staan dag en nacht dj’s bij wie je voor geld plaatjes aan kan vragen. Zo weet Schiller leuk in te spelen op de geldinzameling van Serious Request.

Deze avond bestaat de livemuziek onder andere uit een optreden van Laura van Kaam. Deze jonge Dinxperlose won onlangs The Voice Kids. Haar zangtalent blijkt wanneer ze haar repertoire laat horen op het podium. Wat een zuivere en krachtige stem! Dit zorgt voor een aantal mooie kippenvelmomentjes. Door zichzelf op diverse instrumenten te begeleiden, laat Laura goed zien wat ze in huis heeft. Het belooft wat als zo'n jonge zangeres nu al vol vertrouwen en enthousiasme op het podium staat.

De avond wordt afgesloten met een speciaal The Doors tribute uitgevoerd door vijf locale muzikanten. Toen eerder dit jaar voormalig The Doors-toetsenist Ray Manzarek overleed, vond drummer Mike Visser (Backcorner Boogieband) het tijd voor een tribute. Al snel sloten Paul Diersen (voormalig Shaking Godspeed/ Raw Flowers) op bas, Vedran Mircetic (De Staat) op gitaar, Matthijs Stronks (Donnerwetter) op toetsen en zanger Lawrence Mul (voormalig Bloody Honkies/ Raw Flowers) aan. Je hoeft niet te kunnen rekenen om te weten dat een dergelijke formule in een vol café uitloopt op een feestje. Er wordt gelachen, gedanst en uitbundig meegezongen. De enkele schoonheidsfoutjes zijn ‘part of the charm’.

Het krachtige stemgeluid van Mul heeft eenzelfde karakter als dat van Morrison. Met de ogen dicht waant de luisteraar zich soms even terug in de 70's. Mircetic weet met zijn gitaar sterke elementen toe te voegen. Zo speelt hij een loopje met de slide op een eigen wijze en heeft daarmee zijn stempel gezet. Drummer Mike Visser heeft dat fingersspitzengefühl. Hij weet dat precies op de juiste momenten in te zetten. En dan die mooie orgelpartijen waar het eigenlijk allemaal om draait deze avond: de toetsenpartijen van Manzarek. Stronks speelt er met zijn pianovingers verfijnd op los, daarbij ondersteund door het robuuste basgeluid van Diersen. De band brengt met creativiteit een zeer gewaardeerd tribute. You just gotta love'em madly!
 

Na deze tribute is de nacht nog lang niet op zijn einde. Iedereen kan tot in de vroege uurtjes platen aanvragen voor het goede doel. Als dat geen gouden bergen op levert, dan weten we het niet meer!