Bekijk 't maar: Einfach Kurt - In Your Mind

Lokale acts met hun clip en het verhaal

Erik Damen ,

“Video Killed the Radio Star” klonk het ooit. Dankzij muziekzenders als MTV, TMF en vooral YouTube, zijn videoclips bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering: Einfach Kurt.

Waar/wanneer hebben jullie de videoclip opgenomen?
De clip is half november opgenomen in Arnhem in de werkplaats van een gezamenlijke vriend van Martijn en mij. (Bedankt Barry)

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij is geworden?
Het idee was van begin af aan voor ons helder. Hoofdthema was jaloezie en de wens om iemand anders te zijn. Vandaar de ontvoering en de 'martelscenes'. Al Hajem heeft ons perfect geholpen om dit dreigende idee om te zetten in beelden. 

Is er nog iets leuks, spannends of bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
Martijn zat het hele weekend vastgebonden dus die heeft helemaal niks meegemaakt. Wij zijn gezellig wezen stappen ’s avonds en uiteten geweest. Zondagnacht hebben we hem weer losgemaakt.

Wat waren de kosten van de videoclip? Hoe hebben jullie deze gefinancierd?
De kosten hebben we laag gehouden door zelf te spelen in de clip. De rest is gefinancierd uit geld verkregen uit optredens.

Wie zijn de makers van de videoclip?
Al Hajem (www.alhajem.com). We waren al erg enthousiast over zijn werk en de videoclips die hij voor andere muzikanten maakt. Dus de keuze snel gemaakt. Omdat we alle drie precies wisten wat we wilden maken, hebben we megasnel gewerkt en was de clip in no-time opgenomen. En Al heeft het fantastisch ge-edit.

Welke materialen zijn gebruikt om de clip te maken?
De werkplaats was een grote inspiratiebron voor alle attributen die we gebruikt hebben. Dus we hadden gelukkig niet veel nodig.

Heb je nog tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?
Weet precies wat je wilt maken en laat daarbinnen ruimte over voor improvisatie.

Wat is jullie favoriete videoclip of regisseur en waarom?
Vanaf nu Al Hajem :)