Bekende en minder bekende helden op Park Open Jacobiberg

Place to be voor jong en oud

Redactie 3voor12 gelderland. Foto's: Robert Koekkoek. ,

Van juni tot en met augustus organiseert Park Open elke zondagmiddag gratis (pop)concerten. Ruim twee decennia geleden startte dit zondagse muziekfestijn en is inmiddels uitgegroeid tot de place to be voor jong en oud. Festivallocatie is steevast de Ronde Weide in het Sonsbeekpark in Arnhem en de toegang is gratis. Op het programma staan lokale bekende en minder bekende helden. Afgelopen zondag was Popcentrum Jacobiberg te gast en zorgde voor een mooie selectie van Arnhemse bands: Hippy Tree Friends Collective, Achterdochtig, Nausica, New Best Friend en Deaf Charley.

Het was één grote samenwerking van artiesten die van meerdere walletjes aten. Om een voorbeeld te noemen: basgitarist Guus Ten Klooster stond op het podium met Hippy Tree Friends, Achterdochtig en New Best Friend. En dat is nog maar één voorbeeld. 

De muziekstijlen vandaag variëren van rauwe blues tot indie en mooie sferische noten. De zon doet goed zijn best en zorgt er mede voor dat het complete veld vol zit. Op het gras en de helling eromheen. Mensen drinken een biertje, genieten van de muziek, kinderen volgen creatieve workshops en halen ijsjes. Een enkeling waagt zich zelfs aan een dansje. 3voor12 gelderland nam een kijkje en verraste zich wederom over het talent dat Arnhem bezit.