De zaterdag van Huntenpop 2013

Bløf en Ilse deLange duidelijke publiekslievelingen

Laura Derkse ,

De Huntenpop-zaterdag begon druk. Terwijl de eerste biertjes genuttigd werden in het zonnetje, genoten mensen van goede muziek en de vele extra's die Huntenpop te bieden heeft, zoals de Human Rights Tatoo en straattheater. De regen mocht de pret bij Ilse DeLange niet drukken. Headliner Guano Apes kon zich daar niet aan meten. Een fotoverslag van een festivaldag in de achterhoek.

Het was een slimme beslissing van Huntenpop om Bløf zo vroeg op de dag te programmeren: het veld staat al vroeg vol.

De happy hardrock van The Dirty Denims is even een omschakeling, maar slaat goed aan bij het publiek.
De energie spat ervan af op het podium, al is het lastig om de aandacht van het publiek drie kwartier vast te houden. Daar lijken de nummers soms wat te veel voor op elkaar.

De jonge band The Muff zorgde voor een mix tussen vintage en alternatief, wat lekker klinkt. Helaas verkoos een groot gedeelte van het publiek een biertje in het gras. Degenen die wel in de tent stonden, genoten van een optreden van een enthousiaste band.

Qua podiumpresentatie wat rustig, maar de muziek van Tenement Kids is perfect voor een zaterdagmiddag op een festival. Rauwe stem, blues, punk en soul.

Twee recente hits zullen er ongetwijfeld aan bijgedragen hebben dat de tent ramvol stond bij Mozes and the Firstborn. Een band waarbij de basgistarist meer in de schijnwerpers staat dan de zanger: midden op het podium en springend van links naar rechts.

De Australische singer-songwriter Jaimi Faulkner met Nederlandse basgitariste verwerkt verschillende muziekstijlen in zijn repertoire. Hij betrekt het publiek bij z’n optreden door tussen de nummers door de interactie op te zoeken.

Navarone zou over een paar jaar wel eens de headliner van een festival kunnen zijn. Het publiek gaat er in ieder geval goed op los; bovenlichamen worden ontbloot en er wordt flink meegesprongen.

Ingetogener is het optreden van Mister and Mississippi, de band die inmiddels zo populair is geworden dat de tent te klein is. De regen zal hier absoluut aan bijgedragen hebben, maar ook buiten de tent staan rijen.

Het Britse The Hoax heeft net een nieuwe studioplaat uit, 15 jaar na hun vorige. En dat die goed gevallen is, is aan het publiek te zien. Dat staat zichtbaar te genieten.

Veel jonge meisjes vooraan in het publiek, maar gelukkig hebben The Handsome Poets meer in huis dan good looks. Jammer dat de microfoon van de zanger zo zacht staat. Of zijn het toch de meezingende fans?

Een thuiswedstrijd voor Ilse. Met zichtbare routine speelt de Almelose hit na hit. Dit neemt niet weg dat ze dit vol overgave doet en het publiek moeiteloos voor zich weet te winnen.

Kensington had het hoofdpodium makkelijk aangekund, maar rockte daarentegen de Silvolde tent uit. Prima optreden van een populaire band.

 

Een aparte keuze om de Guano Apes Huntenpop te laten headlinen, een band die vooral in de jaren negentig hits scoorde. Waar vanaf het begin een pit verwacht wordt, begint de band rustig. Pas bij Open Your eyes gaat het echt los.