De vrijdagavond van Huntenpop 2013

Magic Fish haast niet meer te overtreffen

Taggi Eenstroom ,

Het is vrijdag 23 augustus 2013, de eerste dag van Huntenpop. De deuren gaan rond een uur of zeven open. Langzaam stromen de eerste bezoekers binnen. Het festival biedt voldoende gelegenheden voor vermaak. Daarnaast is het terrein ruimtelijk opgezet. Men loopt gemakkelijk van podium naar podium, zowel in de tenten als de open lucht.

Het is nog vroeg, dus een bakske koffie is een goed begin. Bij de zogenaamde koffiekever ben je hier zeker aan het juiste adres. Aan de achterzijde van dit kleine racemonster zit een prachtige koffiemachine. Het bedienende duo reageert ook bepaald niet afwijzend op het verzoek om een foto. Zoveel vrolijkheid mag de toon wel zetten voor het Huntenpopweekend.
 
Naast een koffiekever is er nog een heel aantal andere eetkramen beschikbaar. Men kan terecht voor poffertjes en ijs, maar ook patatjes en gezondere alternatieven. Er is zelfs een speciaalbierenplein. Op de daarnaast gelegen festivalmarkt zijn cds, platen, t-shirts en meer te vinden.
 
Net als de Zwarte Cross is ook Huntenpop sterk actief tegen het beleid van Poetin. Zij hebben eveneens een mooie actie bedacht om dit onder de aandacht te brengen. Bij de zogenaamde Human Rights Tattoo kan men een tattoo laten zetten voor het goede doel. Deze tattoo symboliseert de rechten van de mens. Men kan ook een flinke klap voor de vrijheid geven, door met een hamer te slaan op de kop van Poetin.

Sterk origineel is de kraam van KWF Kankerbestrijding, waar de festivalganger zich in kan laten smeren met zonnebrandcrème. Een ludieke actie! Helaas is dit wat minder van toepassing op deze vrijdagavond, aangezien de schemer al langzaam inzet.
 
Huntenpop heeft kortom naast de nodige goede muziek ook veel andere activiteiten te bieden. Op de vrijdagavond spelen vele coverbands. Dit doet het eigenlijk altijd goed bij het publiek. Meezingen met klassiekers van Led Zeppelin of Muse, dat is genieten geblazen.

Op het Ulft Stage begint om 20:30 uur Magic Fish. Vanavond spelen zij de laatste show van hun carriëre. Het drietal is even magisch als de naam doet vermoeden. Het optreden dat de heren weggeven is moeilijk te overtreffen. Drie kwartier lang is het wegdromen, opgaan in een mini-orkest. De geluiden die de instrumenten produceren zijn soms ronduit verbluffend. Ostermann weet zijn gitaar zelfs even als een viool te laten fungeren.
Huntenpop heeft sterk geprogrammeerd, maar het is eigenlijk wel een beetje jammer dat deze band op de vrijdag speelt in plaats van de zaterdag.