Dag des Oordeels: Antillectual - Perspectives & Objectives

Nina Ruijfrok ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer Antillectual met Perspectives & Objectives.

Antillectual, één van de bands waar Gelderland trots op mag zijn. De punkrockband die sinds 2000 actief is, treedt al enkele jaren niet alleen in het binnen- maar ook in het buitenland op, zowel voor zichzelf als in het voorprogramma van grotere punkbands. Op 23 augustus brengen ze hun zevende album (inclusief hun drie EP's) uit: Perspectives & Objectives.

Het album bestaat uit tien nummers, die stuk voor stuk geen doorsnee titel hebben, denk aan Work Horses vs Show Ponies. Luisterend naar het album betrap ik me er al snel op dat ik meedrum met de nummers: het geluid is erg aanstekelijk en blijft snel hangen. Zowel het gitaarspel als bas, zang en drums zijn van goed niveau. Alhoewel er veel kracht achter de stem wordt gezet, wordt het gelukkig geen 'bak herrie'. Dat geldt ook voor de samenzang, het loopt gewoon lekker! Om eerlijk te zijn, hebben best veel nummers bepaalde stukken die bekend voorkomen. Maar kun je daar een band op afrekenen? Hoe moeilijk is het tegenwoordig om muziek te maken zonder al bestaande stukjes te gebruiken? En daarnaast is er een groot verschil tussen een nummer compleet overnemen en af en toe bestaande melodieën te laten terugkomen.

Mijn favoriet is Soundtrack en dan met name door de zin "When was the last time you did something for the first time?" maar With Gaga On Our Side is ook sterk. Over het algemeen zijn de nummers actueel, redelijk catchy maar vooral heerlijk om op te bewegen.

Het album Perspectives & Objectives is dus een aanrader, ook voor iedereen die zichzelf niet zo als een punkrockliefhebber ziet (zoals ik). Dit album ga ik zeker vaker draaien!