#BTC2013 in beeld: Raw Flowers

Nieuwe band met ex-leden van The Bloody Honkies en Shaking Godspeed

video, interview: Renée Wouters | regie, tekst: Taggi Eenstroom ,

Behind the Corner heeft weer een prachtige primeur te pakken. Raw Flowers speelden tijdens het festival hun eerste echte show voor publiek in volle bandformatie. Eerder speelden Lawrence Mul (ex-The Bloody Honkies) en Paul Diersen (ex-Shaking Godspeed) al akoestisch tijdens een Behind the Corne- avond in de Radstake. Maar nu is de band compleet met Ilja Vaags (ex-Deadbeat Conspiracy) en Clemens Mul (ex-The Bloody Honkies).

Het resultaat is rauwe rock met elementen van blues. Sterke riffs vormen de sound, met een strakke basis in drums en basspel. Het krachtige eigenzinnige stemgeluid van Mul zorgt ervoor dat de band zich onderscheidt. Hij wordt ondersteund door de koning van de achtergrondzang, Paul Diersen, die met zijn hoge stemgeluid de muziek net een tikkeltje extra geeft.

Tijdens Behind the Corner liet de band een goede indruk achter. De nieuwe nummers werden lovend ontvangen. De kracht van deze band ligt vooral in de afwisseling van nummers die makkelijk in het gehoor liggen met tracks die moeten groeien in waardering. Deze formule zorgt ervoor dat het interessant blijft. Dat de kwaliteit van het eerste optreden al direct van niveau is draagt hier alleen maar aan bij.

3voor12 gelderland had de gelegenheid om Lawrence Mul en Paul Diersen enkele vragen te stellen over Raw Flowers. Zij wilden ons graag te woord staan over bijvoorbeeld de plannen en het ontstaan van de band. Ook hebben ze speciaal voor onze lezers een nummer akoestisch gespeeld. Het resultaat is hieronder te bekijken.