#BTC2013 in beeld: Birth of Joy

Tourervaringen en dansen?

video, interview: Renée Wouters | regie, tekst: Taggi Eenstroom ,

Op Behind the Corner speelde het rockende drietal van Birth of Joy. Het trio heeft een drukke zomer achter de rug, met extreem veel shows in vooral het buitenland. Enkele shows speelden zij in Nederland, zoals de Zwarte Cross en nu Behind the Corner.

Tijdens de vele shows in Engeland kwam de band in contact met Will & The People. De bands konden het goed met elkaar vinden. Dit leidde ertoe dat Birth of Joy meespeelt op enkele nummers van het nieuwe album van Will & The People. Met een beetje geluk komt er ook een gezamenlijke single.

Ook staat er alweer een hele rits tourdata voor de deur. Groot-Brittannië, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Duitsland en zelfs Amerika staan op de planning. Voor de Nederlandse fans is er dan nog Appelpop.

Behind the Corner-festival

De avond valt al als de heren het festival oplopen. Ze hebben net een lange reis achter de rug vanuit Groot-Brittannië, waar ze de avond ervoor nog gespeeld hebben. Dat weerhoudt ze er niet van om een moment vrij te maken voor een interview en ook nog eens een goede show te spelen. 3voor12 gelderland stelde vragen over het verloop van de shows en wilde vooral meer weten over de tourervaringen. Muzikanten hebben zo veel ritmegevoel, zij zullen vast ook wel over goede dansmoves beschikken. En dat leverde een Birth of Dance op.