#BTC2013 in Beeld: The Bruurkes

Gezellig ouwehoeren met Achterhoekse muzikanten

video, interview: Renée Wouters | regie, tekst: Taggi Eenstroom ,

The Bruurkes symboliseren verbroedering. In de grappige spitsvondige teksten komen allerlei typetjes voorbij. Drietlock Holmes de beterweter, Danny de Schoapennaaier en zelfs Keef Richards. Zoals valt te verwachten wordt dit altijd met een flinke dosis humor gepresenteerd. De band beperkt zich niet tot één muzikale stijl, waardoor het niet snel gaat vervelen. Ook The Bruurkes mochten niet ontbreken op het Behind the Corner-festival.

Het was een periode rustig rondom The Bruurkes. Dit had met name te maken met het vertrek van zanger Marco van der Aar. Het overige drietal moest op zoek naar een vervanger. Ook wilde de band naast een tweede zanger graag een extra gitarist. Op deze wijze kon zanger/gitarist Rocco Ostermann (Magic Fish/Donnerwetter) zich meer richten op het stukje humor en theater. In andere woorden, meer interactie met het publiek. 

De vervanger is gevonden in Nicky Obbink (Purple Haze/Jailbreak), hij speelt gitaar en neemt de achtergrondzang voor zijn rekening. Tijdens het optreden op Behind the Corner, maar ook op de Zwarte Cross waren eveneens Dennis Jansen (Pinutz; achtergrondzang/percussie) en Mike Visser (Backcorner Boogieband; percussie) aan de line-up toegevoegd. De band klinkt erg vol, en de driestemmige zanglijnen maken de band nog dynamischer.

Tijdens het Behind the Corner-festival kreeg 3voor12 gelderland de gelegenheid een aantal leden van de band even aan de tand te voelen. Het bleek al snel dat de humor niet alleen tot de stageperformance beperkt bleef.