#BTC2013 In Beeld: Thee Hammer

Spijkers met koppen slaan

video, interview: Renée Wouters | regie, tekst: Taggi Eenstroom ,

In de gevarieerde programmering tijdens het Behind the Corner-festival was het vijfkoppige Thee Hammer toch wel de meest excentrieke keuze. Deze band is ooit gevormd door diverse Achterhoekse muzikanten, die aan de hand van enkele riffs aan één stuk door jammen. Muziek wordt verheven tot een vorm van kunst.

Men nemen vijf klassemuzikanten, zet ze samen op een podium en er komt iets magisch uit. Bob Hogenelst (ex-Automatic Sam/Birth of Joy), Paul Diersen (ex-Shaking Godspeed/Raw Flowers), Rocco Ostermann (Magic Fish/The Bruurkes), Raymond Grevink (The Bruurkes) en Wout Kemkens (ex-Bloody Honkies/Shaking Godspeed) vormen samen Thee Hammer. Tegenwoordig hebben ze ook regelmatig een gastmuzikant. Tijdens het Behind the Corner-festival was dit Matthijs Stronks.

Van repeteren hebben ze in deze setting nog nooit gehoord. Dit zorgt er voor dat buiten de standaardriffs er bij elk optreden weer iets totaal anders uit kan komen. Ieder bandlid krijgt de ruimte om wat in te brengen. Wanneer een van hen iets moois speelt, sluit de rest hierbij aan.

3voor12 gelderland had de gelegenheid enkele leden van de band wat vragen te stellen.
In het filmpje hieronder is het resultaat te zien.