Spinvis perfecte muzikant voor Record Store Day Wageningen

Muziek spreekt in Klankbeeld

Tekst: Abel Coenen | Foto's: Juri Hiensch ,

Nog geen half jaar geleden startte hifi-winkel Klankbeeld een eigen vinylafdeling, met zowel tweedehands als nieuwe releases. Mooi op tijd om mee te doen aan Record Store Day.

Een heuse platenwinkel is een relatief nieuw begrip in Wageningen. Nog geen half jaar geleden startte hifi-winkel Klankbeeld een eigen vinylafdeling, met zowel tweedehands als nieuwe releases, geselecteerd door Mark Kneppers (lid van Kraak & Smaak).

Een nieuw hifi-setje kopen en dan meteen een fijne lp meepakken, dat is het idee. De zaak is inmiddels haarfijn ingericht en alle platenbakken staan vol. Mooi op tijd om mee te doen aan Record Store Day.

Slechts één band staat op het programma, maar met Spinvis is dit wel direct een schot in de roos. De perfecte artiest voor deze kleine bezetting. Gitaar uitpakken, glaasje water erbij, en hup, gewoon spelen.

 

Spinvis heeft weinig nodig: een aandachtig publiek en een lekker zonnetje is genoeg. Kom Terug, Dagen van Gras, Wespen op de Appeltaart; een beetje meeneuriën en flarden van teksten meezingen. Met een nonchalance en plezier gespeeld alsof dit het beste optreden ooit is. Tussendoor maakt hij een klein grapje over het Koningslied, maar laat verder vooral de muziek spreken. Als er iets is wat verbroedert, dan zijn het de liedjes van Spinvis.