Dag des Oordeels: Through The Struggle – Absolute Nothing

Eelco van Eldijk ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer Through The Struggle met de ep Absolute Nothing.

De Groesbeekse hardcoreband Through The Struggle komt met een prima eerste productie op de proppen. De lompe en compacte tracks zitten keurig in elkaar en hebben de juiste vibe voor het genre te pakken. Weinig tierelantijn en vooral recht in dat smoelleke.

Het nummer Brimstone valt extra op door het snelle hakwerk op de drums. Deze klinken nog weinig menselijk, het is eerder een machine die over je heen raast. De strakke metalen inslag samen met de gevarieerde vocalen verheffen Through The Struggle redelijk gemakkelijk boven vele van hun soortgenoten.

De kleintjes worden groot, dat is duidelijk aan Absolute Nothing the horen. Het is zaak voor de vijf heren dit nu veelvuldig naar de podia in en buiten den lande te gaan vertalen. De spelroutine en het plezier ontstaat in het oefenkot, maar komt pas echt tot uiting op het podium. Through The Struggle is het lichtend voorbeeld van zij die vooral live strak en opfokkend moet knallen. Zoek eens contact met die andere geweldenaren uit de provincie, Ashes Of Many, en sla de hardcore-armen gebroederlijk ineen om samen als package ten strijde te trekken!

De eerstkomende halte? Aanstaande koninginnenacht in Café Weerlicht in Nijmegen. Samen met The Assange en Vuurman gaan zij luid en duidelijk laten weten waarom de status van dat koningshuis in twijfel getrokken mag worden. Wees daarbij en sloop de monarchie met Through The Struggle, zodat er absolute nothing van over blijft!

De huidige EP is een goed product dat deuren voor ze moet doen openen. Luisteren dat ding, als je van moderne hardcore houdt. En kom meebeuken komende maandag!