Dag des Oordeels: Saxotones Groove Mission - Rave Up

Matteo Bennardis ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer Saxotones Groove Mission met Rave up.

Als je een band opricht met de geweldige Toon Meijer als frontman, dan kan het bijna niet fout gaan. Saxonotes Groove Mission is daar een goed voorbeeld van. Een groep muzikanten die samen heerlijke boogaloo/jazz/funk/blues maken en er plezier in hebben.

Swingende muziek die je laat denken aan de jazz en blues van vroeger, maar toch modern klinkt. Het album Rave Up bestaat uit opnames van hun liveoptreden in De Waard in Kekerdom. Hoe vaker ik dit album luister, hoe erger ik het vind niet aanwezig te zijn geweest bij hun show. Dit is een album met zeer sterke, pure en vooral swingende muziek, gemaakt door getalenteerde muzikanten.

Met Rob Geboers achter de Hammond B3 en Pieter Klaassen op de gitaar hebben ze de perfecte boogaloo-sound van vroeger te pakken. En met de kwaliteiten van Meijer nemen ze je mee op een muzikale reis. Dit komt omdat boogaloo vrij toegankelijk is. Een vast schema, vooorspelbare geluiden, maar erg veel passie. Helaas is de muziek door deze voorspelbaarheid na een tijdje niet heel boeiend meer, waardoor het al snel meer een achtergronddeuntje wordt.

Dit neemt niet weg dat de band zeker getalenteerd is en het album het luisteren waard. Wees dus wel gewaarschuwd voor de voorspelbaarheid die komt kijken bij de muziekstijl boogaloo.