Dag des Oordeels: Littlebigginger

Fox

Matteo Bennardis ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer de nieuwe ep van het Arnhemse Littlebigginger: Fox.

"Een Arnhemse verzameling van jonge geesten die langs de randen van de popmuziek dwaalt." Zo omschrijven de heren van Littlebigginger zichzelf op hun site en ik zou het zelf niet beter kunnen.

Het is lastig deze band te vergelijken met bands van dit moment en al helemaal met acts van Nederlandse bodem. Littlebigginger brengt namelijk een vrij uniek geluid. Zachte klanken die je meeslepen, een stem die rauw klinkt, maar daardoor zeer dromerig.
Nummers beginnen simpel en rustig, maar worden steeds ingewikkelder en geluiden raken in elkaar verstrengeld. Dit is heel goed te horen in het nummer Melancholie, dat doet denken aan een rimpeleffect in het water. Het begint klein en simpel en wordt almaar groter.

Fox is een ep die je zodra je hem opzet niet meer af wilt zetten. Hij gaat ook niet snel vervelen, omdat er elke keer wel wat nieuws te ontdekken is. Nieuwe basloopjes, kleine effecten en de diepte van de teksten. Ik heb al lang niet meer iets gehoord van Nederlandse bodem waarover ik zo enthousiast was. Muziek waarbij je tot rust kunt komen, waarbij je kunt nadenken en waarbij er een glimlach van rust en geluk op je gezicht verschijnt. Dromerige indie waar Nederland trots op kan zijn.