Dag des Oordeels: Anders Niemand

Boer

Matteo Bennardis ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer de nieuwe ep van Anders Niemand: Boer.

Na het ontstaan van Anders Niemand konden rappers Ali en Neev, dj Dope van Zijl en producer Spa direct van veel aandacht genieten. Met elk jaar een demo of ep, en LiveXS die hen uitriep tot ‘Local Hero’ heeft Niemand Anders zich in Gelderland direct bekend gemaakt.

Met de ep Boer laten Dope van Zijl en Spa zien hoe goed ze zijn in het maken van vernieuwende beats. Ze zijn vergelijkbaar met de beats van Opgezwolle en Steen, maar dan versie 2.0. Dikker, moderner en spectaculairder.

Toen ik de beats van het eerste nummer hoorde, was ik direct hyped. Alleen toen Ali en Neev begonnen, was het even wennen. Ze rappen veel te beschaafd voor de beats. Beiden articuleren overduidelijk en dat verwacht je niet met dit soort muziek. Het past ook niet helemaal bij de beats. Na een paar minuten wen je er wel aan, maar af en toe lijkt het gewoon niet te kloppen. Verder niets aan te merken op de rapkunsten van Ali en Neev. Hun teksten zitten goed in elkaar en ze zitten goed in de maat.

Ik hoop dat deze jongens iets vinden om het beter te laten klinken, want ze zijn met deze beats zeker op het juiste pad. Hopelijk gaan ze lekker door met elk jaar een demo of ep uitbrengen. Maar nog liever zie ik binnenkort een compleet album uitkomen.