Afscheidsoptreden van legendarisch Magic Fish

Magiër uit Dinxperlo imponeert in het kwadraat

Eric Veltink ,

Magic Fish, de band van frontman en meestergitarist Rocco Ostermann, drummer Rick Reijntjes en bassist Jan-Willem Bosvelt, staat voor het eerst sinds een jaar of acht weer op de planken. En voor het laatst. Magic Fish haalt in de prachtige DRU-fabriek nog eenmaal alles uit de kast. Vrienden Baltazar verzorgen de support. Een fotoverslag van twee prachtbands in de DRU-fabriek te Ulft.

Magic Fish is een legende in de Achterhoek en ver daarbuiten. De band is in 1989 opgericht en staat nog steeds in OOR's Album top-100 aller tijden. Optredens van Paradiso tot Pinkpop, Rocco's uitverkiezing tot gitarist van het jaar tijdens De Grote Prijs van Nederland en een platendeal bij Top Hole volgen. Tot de band het na enkele omzettingen en 'bandperikelen' voor gezien houdt. Fans in ontzetting achterlatend. Tot de drie muzikale kameleons het plan opvatten om nog één keer te vlammen tijdens een slotoptreden in de eigen Achterhoek op de avond voor Pasen. Het is een onverwachte wederopstanding die de harten van de volgelingen doet gloeien.

Voorprogramma Baltazar bestaat uit Ralf Kleinnibbelink (zang), Vedran Mircetic (gitaar), Paul Diersen (gitaar), Raymong Grevink (bas) en Mike Visser (drums). Deze band stond eind 2012 na een jarenlange afwezigheid ook al op de planken voor een reünie. Baltazar oogt wat statisch maar brengt spannende rocknummers.

De gordijnen blijven na de show van Baltazar lang gesloten terwijl de volle DRU-fabriek met gezonde spanning uitkijkt naar de helden van de avond. De tent loopt langzaam vol met fans en vrienden die vanuit alle uithoeken met fiets of Bob naar Ulft zijn afgereisd als het gordijn opent. Magic Fish on stage. Rock, experiment, psychedelica, funk, jazz, wereldmuziek , new wave: alles zit in het twee uur durende optreden van Rocco Ostermann en zijn kompanen. En het is geweldig, bij vlagen adembenemend. Ergens halverwege het optreden krijgt drummer Rick Reijntjes Rocco's liefde toegezongen in geïmproviseerde bewoordingen, waarna de trip zich voortzet. Ostermann is een voorbeeld voor veel muzikanten en laat vanavond zien geen millimeter te hebben ingeleverd op de vorm van de hoogtijdagen. Na de toegift is het klaar. Magic Fish heeft zichzelf en het publiek een pracht van een dienst bewezen met een strak, spectaculair en haast surreëel slotoptreden.

En dat was het dan? Niet getreurd, een avondje later stond Ostermann samen met Wout Kemkens (Shaking Godspeed e.a.), Bob Hogenelst (Birth of Joy), Raymond Grevink (Baltazar e.a.) en een erg fijne gastmuzikant met Oosterse invloeden alweer met Thee Hämmer op de planken tijdens de Paasconcerten in de Jacobiberg. Wederom een zaal vol toeschouwers verbluft achterlatend.