Rock ’n Roll Friday Open Air komt keihard binnen Rock ’n Roll Friday Open Air komt keihard binnen

Drie regionale bands laten Twentietoe Tiel op haar grondvesten schudden.

, Lieve Geelen

Rock ’n Roll Friday Open Air komt keihard binnen

Drie regionale bands laten Twentietoe Tiel op haar grondvesten schudden.

Lieve Geelen ,

Het maandelijkse Rock ’n Roll Friday opende vrijdag 14 september het nieuwe seizoen met drie metalbands tijdens de Open Air editie. Why We Fight, King Nothing en Sutekh speelden deze avond voor het Tielse publiek.

Hoewel de naam Rock ’n Roll Friday Open Air anders doet vermoeden, moeten we echt het gebouw in. Vanwege het druilerige weer is besloten om het evenement binnen te houden onder het dak van het Tielse Twentietoe. Om toch het gevoel van warm, droog en zonnig weer te krijgen, is de zaal versierd met klimopslingers, vliegers, rozenblaadjes en strandballen.

De avond trapt af met de Tielse deathmetal band Sutekh. Vlak voor het podium staan drie fans heftig te headbangen, om hen heen staat een hoopje publiek. Blijkbaar komen de meesten niet voor deze heren, het gros van de mensen staat buiten te roken. De bassist en een van de gitaristen staan heftig headbangend, maar vooral geconcentreerd op hun eigen instrument, te spelen. De andere gitarist doet pogingen om contact te krijgen met het publiek. De band is bijzonder strak en goed op elkaar ingespeeld. De muziek is explosief en vol melodieën.

Daarna is het de beurt aan King Nothing. Deze band uit Leerdam speelt volgens hun Facebook “in your face metal met industrial trippin invloeden”. Een hele mond vol, maar zodra die mond leeg is, mag er best nog een hap in. Op het podium staan vijf ervaren mannen overtuigende en aanstekelijke metal te spelen. De heren spelen strak, op een enkele fout van de drummer na. Ook klinkt het geluid van de bas wat kaal, alsof alle lage tonen weggedraaid zijn. Ruim negentig procent van de inmiddels volle zaal beweegt zachtjes, een enkeling minder zacht, zijn of haar hoofd met de muziek mee. Toch komt het niet echt los. Op zich levert deze niet-Tielse band een mooie prestatie, maar het was nog beter als er meer enthousiasme was. Desondanks is het een band die vaker voorgeschoteld mag worden.

Na de ombouw komt de Tielse publiekslieveling Why We Fight het podium op. Deze jongens speelden vorige week het grasveld voor het McBlossompodium op Appelpop plat. Vanavond houden ze een afterparty. Ze openen de set met single Love Will Prevail. Een deel van het publiek brult luidkeels mee. Why We Fight maakt stevige melodic hardcore en brengt dit overtuigend. Ondanks dat het jonge gasten zijn met een gemiddelde leeftijd van 20, lijkt het alsof ze al jaren samen spelen. Hun muziek klinkt zoals hardcore zou moeten klinken zonder afgezaagd en clichématig te zijn. De zanger schreeuwt de longen uit zijn lijf, terwijl de gitaristen en bassist het hele podium over springen.

De avond wordt afgesloten door een Mash up DJ set, het publiek kletst nog wat na. Op naar de volgende Rock ’n Roll Friday op 12 oktober!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland