Bekijk 't maar! Barbarella - Sparkle Plug Bekijk 't maar! Barbarella - Sparkle Plug

Lokale acts met hun clip en het verhaal

, Erik Nijsten

Bekijk 't maar! Barbarella - Sparkle Plug

Lokale acts met hun clip en het verhaal

Erik Nijsten ,

Video Killed The Radio Star klonk het ooit. Dankzij muziekzenders als MTV, TMF en vooral YouTube, zijn videoclips bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering: Barbarella en filmmaker Tim Engelaar.

Waar en wanneer hebben jullie de videoclip opgenomen?
“De clip is opgenomen in een verlaten loods in Nijmegen op een zondag, eind juni 2012.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?

Tim Engelaar: “Ik heb een verhaal verzonnen aan de hand van de uitleg van Jody over de tekst van het nummer. De sparkle plug was voor mij de kortsluiting in het hoofd van de jongen in de clip, waardoor het meisje verandert van jager naar prooi in het spel van verleiding.
Barbarella: “We hebben de tekst van Jody naar Tim gestuurd en verder het concept en de uitvoering aan hem overgelaten. We hebben een avondje gepraat over wat we mooi vinden, wat bij de band past, dat soort dingen. Maar eigenlijk was het eerste idee van Tim, dat ie in z’n vakantie naar ons stuurde, direct raak.”

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?

Barbarella: “Tijdens onze opnamen in de loods eigenlijk niets, afgezien van wat bijna-ongelukken met een hoogwerker en blinders die naar beneden konden komen. Filmen is wachten, wachten en nog eens wachten. En tussendoor 20 keer hetzelfde nummer spelen.”

Wat zijn de kosten geweest van de videoclip? Hoe hebben jullie dit gefinancierd?

Barbarella: “We hebben het uit eigen zak betaald, maar de kosten waren te overzien. Bier/fris/wijn bij de opnamen in de NDRGRND en de huur van een bus.”

Wie is de maker(s) van de videoclip?

Tim Engelaar - mikken & klikken

Welke materialen zijn gebruikt om de clip te maken?

Tim Engelaar: “30 meter huishoudfolie, roestige gereedschappen en een paar bouwlampen.”

Heb je nog tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?

Tim Engelaar: “Ga goed voorbereid te werk, dat is je winst. Maak een storyboard (weet dus wat je wil gaan filmen), regel locaties en gebruik je netwerk: een brutaal mens heeft de halve wereld. En zorg altijd dat wat je ook doet, je het zelf leuk vindt.”
Barbarella: “Ga vroeg naar bed, eet goed en zorg dat je het nummer goed kent. En overdrijf. Vooral overdrijven.”

Wat is jullie favoriete videoclip / regisseur en waarom?

Tim Engelaar: “Mijn absolute favoriet van de afgelopen tijd is die van Skrillex - First of Fhe year gemaakt door regisseur Tony Truand. De spanningsboog van de clip is geweldig, en de typecasting is ook heel erg goed. Het nummer is door de clip een veel grotere hit geworden.”

Barbarella: “Wij houden van veel verschillende clips: van Lenny Kravitz (regisseur: Paul Hunter), The Black Keys (Jesse Dylan), tot Tool (Fred Stuhr), Radiohead (Chris Hopewell), Fatboy Slim (Spike Jonze), Björk (Chris Cunningham) en Aphex Twin (Chris Cunningham). En dan zijn we nog niet eens op de helft. Maar eigenlijk kijken we vooral liveregistraties. Of tekenfilms.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland