Behind The Corner deel 2: Een explosie aan orgels Behind The Corner deel 2: Een explosie aan orgels

Met als slagroom op de taart: 2 drummers die gelijktijdig spelen!

, Taggi Eenstroom

Behind The Corner deel 2: Een explosie aan orgels

Met als slagroom op de taart: 2 drummers die gelijktijdig spelen!

Taggi Eenstroom ,

Zoals het met alle goede dingen gaat, kwam ook aan de tweede editie van Behind the Corner weer een eind. We zitten nu officieel op de helft van dit Achterhoeks snoepgoed in de Radstake in Heelweg. Tijdens deze editie leek vooral het orgel centraal te staan. Bijzonder was ook de afsluiter Steamroller: zij werden enkele nummers vertegenwoordigd door twee drummers.

Rond negen uur stromen de eerste liefhebbers binnen voor deze tweede avond vol muziek uit het verre oosten des lands. De dj draait wat deuntjes van bands uit de streek, en onder het genot van een biertje of colaatje leeft het publiek naar het eerste optreden toe. Zoals gezegd draait het vanavond vooral om het orgel. De bands laten duidelijk zien dat het hoogtepunt van dit instrument niet alleen in de jaren 70 lag. Het zilver is opgepoetst en in een nieuw jasje gestoken.

De eerste band van de avond is het uit Ulft afkomstige Villa Zeno. Dit drietal timmert hard aan de weg met hun soulgetinte en bluesy muziek, die bij tijd en wijle erg opzwepend is en pakkend in elkaar zit. Ook het energieke en vrolijke voorkomen van de muzikanten maakt Villa Zeno een leuke band om te zien spelen. Met name de vocalen van Jonah Falke blijven aanspreken. Zijn ietwat hese stemgeluid is uniek. Toch sprankelt het optreden niet geheel. De band maakt een wat rommelige indruk en weet niet altijd te overtuigen.
 
Birth of Joy vervolgt de avond. Dit drietal zet een krachtige set neer. In het begin lijkt het publiek er nog even in te moeten komen. De vraag van zanger/gitarist Stunnenberg of er iemand zin in een boogie heeft, wordt maar summier beantwoord. Halverwege de set lijkt het tij echter te keren: het publiek reageert steeds meer. De band is goed op elkaar ingespeeld.  Dit blijkt met name uit de lange jamsessies die halverwege plaats vinden. Wegdrijven op de klanken van dit driekoppig beest is niet zo moeilijk; het is inmiddels ook al na middennacht.

Aan Steamroller de eer om deze avond af te sluiten. Dit viertal is vanavond een vijftal, met zowel Bob Hogenelst (Birth of Joy) als Mike Visser (The Backcorner BoogieBand ) op drums. De band speelt afwisselend covers en eigen werk, maar de knallende wijze waarop de nummers over gebracht worden staat centraal. Binnen no time staat het publiek op de voorste rij, en de bezoekers blijven ook in beweging. Niet geheel verrassend met rasmuzikanten zoals bovengenoemde drummers, Vedran Mircetic (De Staat), Raymond Grevink (Balthazar/The Bruurkes) en Arjan de Bree, die deze avond laten zien hoe het moet. Hoewel zanger de Bree dan rond 10 over 2 meldt dat het volgende nummer het laatste is, blijkt dat de avond nog lang niet op zijn eind is. De heren jammen over 2 nummers nog zo’n 20 minuten verder. Pas dan, om half 3, valt de stilte. Eenieder in de zaal weet: noar huus op an.

Ook tijdens deze tweede editie zijn er diverse interviews en opnames gemaakt van de bands. Deze zijn binnenkort te bewonderen op de site van Behind the Corner.

De volgende editie van Behind the Corner vindt plaats op 3 november 2012.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland