Rapper Jeroen Lazeroms wint Poetracks Talent Rapper Jeroen Lazeroms wint Poetracks Talent

Gedicht van Nijmeegse stadsdichter centraal in muziekbattle

, redactie 3voor12 gelderland

Rapper Jeroen Lazeroms wint Poetracks Talent

Gedicht van Nijmeegse stadsdichter centraal in muziekbattle

redactie 3voor12 gelderland ,

De twintigjarige rapper Jeroen Lazeroms heeft dinsdagavond de literaire muziekbattle Poetracks Talent gewonnen. In een afgeladen Merleyn in Nijmegen liet hij na een spannende finale Bowtie, The Hubschrauber en Wakker Worden achter zich. De opdracht van de wedstrijd was om het gedicht ‘Je moet niet slapen op de Waalbrug’ van stadsdichter Dennis Gaens op muziek te zetten. Als prijs treedt Jeroen op 23 november op in Doornroosje, tijdens Poetracks. Hij deelt dan het podium met onder andere Spinvis, Yori Swart, en Boef en De Gelogeerde Aap.

De jury, bestaande uit pianiste/zangeres Carmen van Mulier, popjournalist Alex van der Hulst en stadsdichter Dennis Gaens, prees Jeroen om de verschillende stijlen die hij gebruikte in zijn optreden. Daarmee toonde hij veelzijdigheid en lef. Zijn bewerking van het gedicht was de meest eigenzinnige: hij had zich de tekst zeer eigen gemaakt zonder het origineel uit het oog te verliezen. Die eigenzinnigheid bracht hem de overwinning.

Ook over de andere finalisten was de jury zeer te spreken. Bowtie speelde strak. De zangeres had een goede stem en zocht interactie met het publiek. The Hubschrauber begon krachtig en stond als een huis; de band was duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Wakker Worden was een vermakelijke formatie. Ironie en zelfspot sierden de band.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland