Club 3voor12 gelderland strijkt neer in Ulft Club 3voor12 gelderland strijkt neer in Ulft

The Cubical, The Heat en Pulse verzorgen avond vol dampende rock

, Foto's: Mathijs Schreur en Bernard Bodt

Club 3voor12 gelderland strijkt neer in Ulft

The Cubical, The Heat en Pulse verzorgen avond vol dampende rock

Foto's: Mathijs Schreur en Bernard Bodt ,

Op zaterdag 28 april streken we met Club 3voor12 gelderland neer in Ulft. In de DRU Cultuurfabriek verzorgden The Cubical, The Heat en Pulse een avond vol dampende rock. De dampen zijn inmiddels opgetrokken, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

De 3voor12 clubavond vindt plaats in een prachtige, maar met het openbaar vervoer moeizaam bereikbare, locatie: de DRU-fabriek. Het monumentale pand is de plek waar twee lokale bands (Pulse en The Heat) en een buitenlandse act (The Cubical) hun kunsten vertonen. Ruim honderd betalende bezoekers hebben de moeite genomen om Ulft te bezoeken.

Na de nodige onderbroekenlol trapt Pulse af voor een fijn avondje rockmuziek in de DRU-fabriek. Pulse brengt een mix van eigen nummers en covers van met name Britse bandjes (Foo Fighters, Oasis, Stereophonics).

De vier mannen zijn energiek bezig maar muzikaal is het nog niet hoogstaand. Hun oprechte inzet vergoedt echter veel. Pulse is typisch een band die zich aan het stadium van coverband probeert te ontworstelen. De tijd zal leren of de heren daarin slagen. Positief is dat de band al een grote schare fans aan zich weet te binden die trouw hun optredens afloopt.

De Arnhemse formatie The Heat is het coverbandjesstadium al lang voorbij. Sinds het optreden tijdens Gesel XL heeft de band zich prima ontwikkeld. Mede door de inbreng van bandcoach Maarten Risschen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat invloeden van Shaking Godspeed en Automatic Sam in de muziek doorklinken.

Maar soms weten ze zich van die invloeden te ontdoen en valt er een eigen geluid te beluisteren. Dit maakt nieuwsgierig naar de ep die de mannen binnenkort gaan opnemen. Als ze de progressie weten door te zetten hebben Automatic Sam en Shaking Godspeed er binnenkort een geduchte concurrent bij.

Als laatste band mag het uit Liverpool afkomstige vijftal The Cubical zijn kunsten vertonen. En wat niemand voor mogelijk had gehouden krijgen deze sympathieke Engelsen toch voor elkaar: de menigte aan het dansen te krijgen.

The Cubical was ’s ochtends reeds om vier uur uit Liverpool vertrokken om in Ulft zompige garagerock ten gehore te brengen. De heren leveren ondanks hun vermoeidheid een prima prestatie af.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland