Red Shoe Sessions gestaag in de lift Red Shoe Sessions gestaag in de lift

Kort vraaggesprek met organisatie over verleden, heden en toekomst

, Redactie 3voor12 gelderland

Red Shoe Sessions gestaag in de lift

Kort vraaggesprek met organisatie over verleden, heden en toekomst

Redactie 3voor12 gelderland ,

Langzaam maar zeker groeien de Red Shoe Sessions uit tot een begrip in Nijmegen. De reeks huiskamerconcerten blijft bijna maandelijks verrassen met een interessante programmering op vaak onverwachte locaties. Met het oog op een aankomende nieuwe reeks met edities babbelden we even met Nick Huijts van de organisatie achter de sessies.

Het is al even geleden dat we voor het laatst met jullie gesproken hebben. Hoe gaat het op dit moment met Red Shoe Sessions?
Het gaat goed! Er is ongeveer maandelijks een concert en het  is eigenlijk altijd uitverkocht (wat  ook nodig is om quitte  te spelen in de meeste gevallen).  Steeds meer mensen kennen de concerten en houden in de gaten of er nieuwe data bekend worden gemaakt. Stapje voor stapje groeit dat, terwijl de concerten zelf natuurlijk even klein blijven. Als we iedere keer alleen onze vrienden uitgenodigen,  dan zou het uiteindelijk moeilijk worden. Het is te gek dat mensen het aan elkaar doorvertellen. Dat geldt trouwens ook voor de bands die komen spelen.

Jullie hebben al een hoop interessante locaties aangedaan over de jaren, onder andere de bibliotheek en de Sint-Jacobskapel. Hoe bevalt de 'nomadische' programmeringsstijl? Welke locatie hebben jullie zelf als het prettigst of mooist ervaren? En zijn er locaties waar jullie nog heel graag iets willen neerzetten?
Dat is een van de leukste onderdelen van de sessies. Het maakt het iedere keer weer anders en zo blijven we ons ervan bewust dat de kleine, informele setting belangrijk is voor hoe je een avond ervaart. We hebben straks achttien verschillende locaties gehad. Bij mensen thuis in een huiskamer of achtertuin  is misschien  toch het leukst. Dat gevoel van bij mensen op bezoek zijn voegt echt iets toe. Maar af en toe iets anders zoals een mooie kapel of iets geks als een uitkijkkonijn houdt het ook fris. Wie een leuke locatie weet, mag ons altijd mailen trouwens.

Jullie gaan de lente inluiden met een redelijk druk programma: vier avonden in vijftig dagen op vier verschillende locaties. Wat kunnen we precies verwachten?
Het wordt inderdaad even druk omdat we het niet konden laten bepaalde bands uit te nodigen. We beginnen in een kapel met Daniël Versteegh en de zevenkoppige band van Kim Janssen. Bij het tweede lenteconcert spelen Tamar Lewis en Rue Royale. Geweldig dat niet alleen onbekend talent maar ook internationale acts graag willen komen spelen.  Deze twee zijn trouwens al uitverkocht. Er is wel nog plaats op 27 april en 18 mei. Een beetje variatie in het singer-songwritergenre is wel fijn: in april zachte electronica van Chop Wood en dan vier snaarinstrumenten bij No Ninja Am I. In mei juist weer jazzy r&b en gospel met Grote Prijswinnares Nicole Bus en Niels Holst uit Denemarken.

Wat zijn jullie plannen op de lange termijn? En zijn er nog bepaalde ambities die jullie koesteren?
In juni bestaan de  Red Shoe Sessions drie jaar. Voorlopig willen we er zeker mee doorgaan. Het is voor ons een erg mooie hobby. Ambities om uit te breiden naar andere steden hebben we niet. Veel meer concerten dan één per maand waarschijnlijk ook niet. Misschien kunnen we straks in een uur uitverkopen zoals sommige festivals? Het zou mooi zijn als ons publiek blijft terugkomen en nieuwe mensen blijft meenemen, en als bands zo enthousiast blijven reageren. In oktober komt er een klein huiskamerfestival in de Nijmeegse Benedenstad, in samenwerking met de Singer-Songwriter Academy.  Daar zoeken we nog een aantal huiskamers voor, dus tips van  bewoners van  die wijk  zijn welkom!

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland