Re-score: Villa Zeno en Roel Smeets maken live soundtrack Re-score: Villa Zeno en Roel Smeets maken live soundtrack

3voor12 gelderland, KCG en Go Short werken samen in uniek project

, redactie

Re-score: Villa Zeno en Roel Smeets maken live soundtrack

3voor12 gelderland, KCG en Go Short werken samen in uniek project

redactie ,

Van 14 tot en met 18 maart vindt weer het filmfestival voor de korte film, Go Short, plaats in Nijmegen. Dit jaar is muziek een van de hoofdthema’s. 3voor12 gelderland presenteert in samenwerking met KCG Re-Score. Welke soundtrack zouden een singer-songwriter en band maken voor een korte film? Hoe interpreteren zij een film en waar leggen zij de accenten?

Filmmaker Ruut van der Beele heeft een eigen her-montage gemaakt van de klassieker Bullitt (1968). Deze korte film is een week voorafgaand aan het festival gepresenteerd aan twee verschillende muzikanten: Villa Zeno en Roel Smeets. Smeets en de mannen van Villa Zeno zijn aan de slag gegaan en hebben hun eigen soundtrack hiervan gemaakt. Op donderdagavond 15 maart presenteert Van der Beele de her-montage in het paviljoen op het Go Short festival. Villa Zeno en Roel Smeets laten dan live hun versie van de soundtrack horen.

Laat je verrassen door een nieuwe interpretatie van een jonge, veelbelovende filmmaker en de twee verschillende soundtracks door getalenteerde, jonge muzikanten. Ook is er deze avond ook een filmquiz met muziek en film als thema. Doe mee en win mooie prijzen! Re-score is een samenwerking van Go Short, KCG en 3voor12 gelderland.

3voor12 gelderland tipt

Maar we willen graag ook wijzen op het verdere muziek- en filmprogramma van Go Short. 3voor12 gelderland tipt twee bijzondere films die te zien zijn tijdens het festival.

 

 

 
Binaural Swimming
Dallas Simpson van Binaural werkte samen met de band Swimming op een unieke locatie aan de noordoost kust van Engeland. Kleine microfoontjes in zijn oren vangen de geluiden op precies zoals hij ze op dat moment hoorde. Door dit proces krijg je het gevoel getransporteerd te worden naar de tijd en plaats van opname. Alles, de instrumenten, stemmen en de ambiance van de omgeving is gevangen in 3D-surround sound en zorgt voor een unieke ervaring. De band Swimming speelt vrijdag 16 maart ook nog op het paviljoen van Go Short.
Scenes from the Suburbs
Scenes From The Suburbs is een korte sciencefictionfilm geregisseerd door Spike Jonze. Het 28 minuten durende verhaal is geschreven door niemand minder dan Win Butler en zijn broer William, frontman en bandlid van het Grammy Award-winnende Arcade Fire.

vrijkaarten

Ook mogen we een goodybag weggeven! En dat is niet zomaar een tas: door Felix Massie vormgegeven tas gevuld met twee kaarten voor Go! Max Hattler & NEW + Dearworld feest op zaterdag en twee vrijkaarten voor het festival. Daarnaast stellen wij nog eens twee kaarten beschikbaar voor het Go! Max Hattler & NEW + Dearworld feest. Wat te doen? Simpel: mail voor dinsdag 13 maart 23.57 uur naar prijsvraag@3voor12gelderland.nl de betekenis van de afkorting NEW en maak kans op deze goodybag!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland