Op zoek naar de perfecte Plufest-pose

Een betere eerste editie kan een festival zich niet wensen

Eelco van Eldijk ,

Plufest in ‘de Plu’ bood afgelopen zaterdag onderdak aan acht rockende gezelschappen. Van nieuw talent tot gelauwerde bands, alle uithoeken van de ruwe muzieksoort werden uitgelicht. 3voor12 gelderland legde de beelden vast en ging op zoek naar de perfecte rock-pose.

Uitzinnigheid is het woord dat past bij deze geslaagde dag. De smoelen van het publiek en bands spreken boekdelen. De locatie is perfect, het weer doet goed mee en geen enkele band laat het afweten. De opruiende optredens van onder andere Lonely Kamel, Tank 86, Tangled Horns zijn van een niveau om in te lijsten. Lokalo’s Gris Gris Revelation en Went Up In Smoke laten zien dat er weer een nieuwe generatie (stoner)rockers staat te trappelen om de harten van menig rocker te veroveren. Gewapend Beton laat zien dat er ook bij daglicht een ontketend feestje kan ontstaan.

Een betere eerste editie kan het festival zich niet wensen. De hoop bestaat dan ook dat de Paraplufabrieken een vervolg geven aan dit initiatief, dat op vrijwillige basis is georganiseerd.

Tijd voor napret. Zet u schrap, plaats de benen wijd en gooi de wapperende haren los. Hieronder volgt de reportage van de zoektocht naar ‘The Perfect Plu Pose’ door Roy van den Ing!