Nachtsport is jarig! Nachtsport is jarig!

Een vraaggesprek met de organisatie over dit technofeest

, Redactie 3voor12 gelderland

Nachtsport is jarig!

Een vraaggesprek met de organisatie over dit technofeest

Redactie 3voor12 gelderland ,

Nachtsport is jarig! Op 31 maart trekt het technofeest richting Doornroosje om het kaarsje op hun eerste verjaardagstaart uit te blazen. Na een bewogen jaar met onder andere avonden in de Old Cave, Merleyn en Doornroosje leek het ons een goed idee om eens wat vragen af te vuren op de organisatie. We spraken met Kick Vermeulen.

Een jaar geleden zijn jullie met Nachtsport als concept gestart. Hoe is dit precies tot stand gekomen, en wat was jullie doel?
November 2010 is het idee ontstaan bij het drinken van een biertje aan de bar. We hadden het over de feestjes waar we de afgelopen tijd waren geweest en concludeerden dat wij dit ook zouden kunnen. De opzet van de eerste editie werd een week later bij iemand thuis op de bank besproken. Onze aandacht ging op dat moment met name uit naar het neerzetten van een succesvol feest. Daar hadden we het al druk genoeg mee. We keken daarom nog niet verder vooruit. Het doel was een muzikaal goede avond in een sfeervolle Nijmeegse locatie.

In hoeverre is dit doel bereikt? Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar?
De eerste editie was in de Old Cave en was direct een succes. Hierdoor kregen we het idee dat het concept Nachtsport wel eens iets moois kon gaan worden. De volgende editie organiseerden we in samenwerking met Source en het Have A Nice Day Festival een afterparty in Doornroosje. We wisten hiervoor namen als Robert Hood en Lucy te strikken. Diezelfde maand hebben we tijdens de Vierdaagsefeesten, samen met het Arnhemse New Dutch School, een avond gehost bij WALK-ON in de Old Cave. Verder hielden we nog enkele edities, zowel betaald als onbetaald, in muziek- en danscafé Merleyn. Al met al hebben we eigenlijk het afgelopen jaar een droomstart gemaakt en samengewerkt met gevestigde organisaties uit de technoscene. Het belangrijkste hiervan is dat we redelijk naam hebben kunnen maken en een hoop ervaring hebben opgebouwd.

Wat waren voor jullie de absolute hoogtepunten?
Onze hoogtepunten beleefden we elke keer als we in een nieuwe locatie iets organiseerden. Dat waren de eerste keer Old Cave, Doornroosje en Merleyn. Iedere locatie had zijn eigen uitdagingen. Merleyn heeft bijvoorbeeld haar doordeweeks gratis toegankelijke avonden. De kunst is om zonder enig budget een leuk en uniek programma te maken. Doornroosje is dermate groot dat je met een serieus budget aan de slag gaat. Alles had op zijn eigen manier zijn charme en als zo'n eerste avond dan goed verloopt, geeft dat een fantastisch gevoel.

Wat kunnen we zaterdag 31 maart verwachten?

Dan vieren we het eenjarig bestaan van Nachtsport in Doornroosje. We hebben deze avond het hele pand ter beschikking en pakken uit over twee zalen. Mirella Kroes zal de grote zaal starten met haar temperamentvolle sound. Daarna zal de Duitse Marc Zimmermann de knoppen overnemen. Maart 2010 heeft hij zijn eigen label Brickwork-Recordings opgericht en bij ons geeft hij zijn eerste optreden in Nederland. De avond wordt afgesloten door Cocoonheld Dominik Eulberg (DE). Met een drie uur durende set weten we zeker dat de avond knallend eindigt. We hebben er voor gekozen om ook in de kleine zaal een bijzonder programma neer te zetten. Opkomende talenten als Mispoes, Hauk 'n Baum en Minilab hebben deze avond hun debuut in Doornroosje. Traditiegetrouw is resident Thomas Elmore ook van de partij en hij zal met nieuw materiaal een waanzinnige live set neerzetten.

Los van het programma hebben we nog wat mooie verrassingen in petto voor de bezoeker. Er komt een winactie op Facebook, waarbij onze partner Coef prijzen weggeeft. Voor de avond zelf hebben we ook iets leuks bedacht. De kaartverkoop voor het eenjarig bestaan in Doornroosje gaat al erg hard. De verwachting is dat het één á twee weken van te voren uitverkoopt. Wacht daarom niet te lang! Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Doornroosje.

Wat gaat de toekomst brengen voor Nachtsport?
We zullen twee keer per jaar een editie in Doornroosje organiseren. Ook krijgen we vanaf mei onze vaste avond in Merleyn. Verder willen we in de toekomst gaan kijken welke nieuwe uitdagingen we met Nachtsport kunnen aangaan. Zo lijkt het ons leuk om een eigen outdoorevent te houden en op zoek te gaan naar unieke locaties. En we zijn bezig om tijdens de Vierdaagsefeesten iets in de stad te doen, bijvoorbeeld het hosten van een eigen Nachtsportstage.

Voor meer informatie en updates over komende edities kun je terecht op de Facebookpagina van Nachtsport.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland