Met voorzet van LADA! scoren The Pikeys tijdens Club 3voor12 in Arnhem

Met vriendelijke snorren, tanktops en een biertje

Tekst: Anne Sachtleven / Foto's: Bernard Bodt ,

In het karakteristieke Luxor Live trapte LADA! de drukbezochte clubavond van 3voor12 gelderland af. Met succes, want rustige, strelende klanken waren nodig ter voorbereiding op onze trommelvliezen. Die werden drastisch getest door het muzikale geweld van The Pikeys.

Met een Tim Knolachtige sound opent frontman Peter Lada de avond. Luisterend naar zijn tempowisselingen en zwierige melodieën beginnen we aan ons eerste biertje. Deze man met de zwoele snor valt op door zijn scherpe gitaarspel. LADA! zorgt voor een sympathiek gevoel in hun thuisclub Luxor Live.

Dan is het de beurt aan de rockband van de avond. Zanger Siep van The Pikeys schreeuwt het dak eraf. Creatieve en stoere melodieën, een rauwe stem en zwiepende dreadlocks. Het rockt, en goed. De muziek geeft ruimte om uit je plaat te gaan. Doen ze overigens zelf ook. Het laatste compliment voor The Pikeys is toch echt voor de uitstraling. Nonchalante bierbuikjes gehuld in een hemdje, uitgesproken kapsels, blikje bier op het podium. De rauwe rand komt ook visueel tot zijn recht.
Muziek: +1. Looks: +1. Persoonlijkheid: +1. Tevreden mogen de heren uit Utrecht met deze zege naar huis.