Een mix van de Zoete geluiden met het bombastische geluid van een excentrieke zangeres scoort Een mix van de Zoete geluiden met het bombastische geluid van een excentrieke zangeres scoort

Een fijne symbiose valt ons ten deel

, Tekst: Merijn Coert / Foto's: website Matthew De Zoete, archief 3voor12

Een mix van de Zoete geluiden met het bombastische geluid van een excentrieke zangeres scoort

Een fijne symbiose valt ons ten deel

Tekst: Merijn Coert / Foto's: website Matthew De Zoete, archief 3voor12 ,

Bij binnenkomst liep je als bezoeker van Billabong deze avond echt een huiskamer binnen. Wat eerst leek op een slechte opkomst voor een singer-songwriter traktatie, verwerd in nog geen minuut na aanvang in een warm bad van zoete geluiden, geproduceerd door de opener van vanavond.

Matthew de Zoete is een Canadees van Nederlandse afkomst en het warme bad van geluiden doet zijn naam eer aan. Het is echter niet zo dat hij muzikaal bijzondere dingen doet. Eigenlijk houdt hij het vrij eenvoudig wat betreft zijn muziek en de onderwerpen van zijn liedjes. Ze gaan over de dagelijkse dingen van het leven en over het koesteren hiervan.

De introducties van de liedjes zijn aandoenlijk met het typische Canadese accent en daar zit de sjeu van zijn performance. Denk maar aan hoe de Amerikaanse tekenfilmserie Southpark de Canadezen op de hak neemt. Hij doet dat een enkele keer zelfs in verdienstelijk Nederlands. Ook is De Zoete dankbaar voor zijn plekje op het podium die avond en laat dat geregeld weten. Hij heeft de organisatrice dan ook weten te verleiden tot een duet en dat maakt de sfeer nog intiemer dan hij al was.

Aansluitend bestijgt Merinde met haar partner in crime het podium. Wegens het arsenaal dat zij hebben meegebracht, belooft dit een heel ander geluid te gaan worden. Dat blijkt uiteindelijk ook! Veel bombastischer dan haar voorganger zet zij haar repertoire neer en het hele publiek smult er van. Het feit dat haar geluid met een groter instrumentarium geheel de andere kant op gaat, deert blijkbaar niemand. En dat hoeft ook niet. Merinde weet namelijk de juiste sfeer te scheppen en is daarmee een waardige afsluiter van een singer-songwriter seizoen in het knusse cafégedeelte van Billabong.

Voor degene die het niet wist, is het verstandig om dit soort optredens in de toekomst in de gaten te houden. Het is namelijk erg jammer als je als fan van het genre dit soort talenten aan je neus voorbij laat gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland