Bekijk ‘t maar! Aafke Romeijn - Stella XVII

Lokale acts met hun clip en het verhaal

Erik Nijsten ,

Video Killed The Radio Star klonk het ooit. Dankzij muziekzenders als MTV, TMF en vooral YouTube zijn videoclips bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering: Aafke Romeijn.

Waar en wanneer hebben jullie de videoclip opgenomen?
"Op de Ginkelse heide, november 2011, op een zaterdagochtend, moeilijk vroeg."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij is geworden?
"Dat was het idee van onze filmmaker Misja van Baaijen. Iets met hoge hakken vind ik altijd tof, dus ik was het er al snel mee eens."

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
"Behalve dat mijn lippen op een gegeven moment blauw werden van de kou en ik trilde als een chihuahua liep het allemaal redelijk vlekkeloos."

Wie is de maker van de videoclip?
"Misja van Baaijen."

Wat zijn de kosten geweest van de videoclip? Hoe hebben jullie dit gefinancierd?
"Gratis. Dat wil zeggen: Misja heeft er zijn tijd en apparatuur ingestoken en heeft de beslissing genomen om achteraf geen factuur te sturen. Waarvoor eeuwige dank."

Heb je nog tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?
"Zorg voor voldoende dekens en slaapzakken op de set. Vergeet je make-upspiegeltje niet. Neem geen clip op wanneer je ongesteld bent, want dan zit je gezicht vol puisten en kun je minder goed tegen bevelen van een regisseur. Verder: HAVE FUN!"

Wat is jullie favoriete videoclip/regisseur en waarom?
"Around The World van Daft Punk. Gewoon, omdat ik die clip voor het eerst zag toen ik acht was en 'm nog steeds na kan dansen. En omdat 'ie volledig over de muziek gaat en toch fascinerend is om naar te kijken."