SKIP&DIE laat de heupjes draaien

Extravagant! Muzikaal niets op aan te merken

tekst: Michael Weijers / foto's: Jimmy Israel ,

SKIP&DIE is een act die zo in het rijtje Die Antwoord en Jack Parow past. Deze samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse rapster en Nederlandse muzikanten weten diverse stijlen samen te smelten tot een eigen, zeer aanstekelijk geluid.

CONCERT
SKIP&DIE, Club Voerweg, zondag 15 juli

MUZIEK
Een potpourri van Afrikaanse muziek, elektronische beats en vele talen, waarbij gebruik wordt gemaakt van twee percussionisten, gitaar en electronica/fx.

PLUS
Thumbs up voor de percussionisten: de manier waarop deze twee heren spelen is echt onvoorstelbaar goed en strak. Ze vormen feilloos een geheel met de dikke laag beats van de DJ en de loopjes van de gitarist. Zangeres en frontvrouw Catarina Aimeé Dahms (a.k.a. Cata.Pirata) steelt de show met haar extravagante verschijning en goede zang. Ze windt het toestromende publiek ondanks het vroege tijdstip moeiteloos om haar vinger.

MIN
SKIP&DIE moet Club Voerweg openen, hierdoor komt het feest wat stroef op gang. Maar het duurt niet lang voordat het publiek om is en zich mee laat voeren. Muzikaal is er op deze band echt niets aan te merken

CONCLUSIE
Zuid-Afrika lijkt een patent te hebben op eigenaardige en lichtelijk vreemde muziek/acts, denk maar aan Die Antwoord en Jack Parow. SKIP&DIE past moeiteloos in dit rijtje. Het is een bijzondere samenwerking met de Nederlandse producer Jori Collignon (Nobody Beats The Drum en C-mon & Kypski). De band bestaat uit diverse Nederlandse muzikanten en vormt een uiterst aanstekelijk, dansbaar en fijn geheel. Als SKIP&DIE een paar uur later op de planken had gestaan, was het pas écht een feest geworden.

CIJFER
8,5