Plants & Animals maakt zorgeloze indiepop

Verstand op nul en dansen in het zonnetje

Pleunie de Wild ,

Montreal is een broedplaats voor creatieve en toegankelijke popbands. Naast Arcade Fire komen ook de mannen van Plants & Animals uit de Canadese stad. Dit jaar kwam hun derde album The End of That uit. Vandaag staan de nonchalante rockers op de-Affaire.

CONCERT
Plants & Animals, Boog, zondag 15 juli 2012

MUZIEK
Postpunk meets indiepop met een vleugje Arcade Fire.

PLUS
Op de tweede dag van de-Affaire zijn de weergoden ons een stuk gunstiger gezind. Plants & Animals opent het avondprogramma op podium Boog met ondertussen een lekker avondzonnetje. Door hun onverschillige, hipsterachtige stijl (mouwloze shirts, zonnebrillen, mutsjes en allen een driedagenbaardje) lijkt de band in eerste instantie een dertien in een dozijn indiebandje, maar na de eerste noot ben je om. De muziek is dynamisch, dansbaar, bevat veel harmonie en wordt enthousiast gebracht. Over de arrangementen is goed nagedacht en instrumentaal gebeurt er veel. Drummer Matthew Woodley is multifunctioneel: hij drumt met links, shaket met rechts en doet tegelijkertijd de backing vocals.

MIN
De muziek van Plants & Animals is erg kabbelend en atmosferisch. Wat zo nu en dan ontbreekt, is een gouden refrein. Ook zijn de teksten van de songs niet altijd even inspirerend. Je merkt dat de band heel veel heeft nagedacht over de songs en wat minder over de teksten.

CONCLUSIE
Lekker gemakkelijke indiepop en een lust voor het oog.

CIJFER
6,5

Schoolbordjournalistiek

 

Erik, Nijmegen: ''Goede vibe! We hadden veel plezier bij het optreden.''