Hanni El Khatib, ster in wording?

Of toch (nog) niet?

Eelco van Eldijk ,

Grote namen, daar doen we op de-Affaire niet aan; aanstormend talent des te meer. Hanni El Khatibs naam is hem al vooruit gesneld. Er wordt gefluisterd dat dit weleens een hele grote zou kunnen gaan worden. 3voor12 gelderland is wakker en neemt deze stelling onder de loep.

CONCERT
Wie / Waar / Wanneer: Hanni El Khatib, Arc, zondag 15 juli 2012

MUZIEK:

Hanni El Khatib is een garagerocker met een grote voorliefde voor de rock-´n-roll van eind jaren vijftig en begin zestig. Live staan twee partners in crime hem bij. El Khatib geldt als een grote belofte voor het aanstaande muziekjaar. Hij kon afgelopen voorjaar goed uit de voeten met het publiek in Merleyn, maar kan hij het publiek van de-Affaire ook aan?

PLUS

Hanni El Khatib speelt aantrekkelijke trashrock/punk, heeft een paar degelijke nummers geschreven en weet dit naar behoren uit te voeren met zijn band. Ondanks het feit dat het geluid niet altijd even goed is, speelt hij moedig door. De man is gedreven. De band citeert er lustig op los uit diverse uithoeken van het muzikale verleden, maar toch  creëert het drietal een herkenbaar en eigen geluid.

MIN

Dit is niet meer dan een tweederangs Jon Spencer Blues Explosion. El Khatib heeft echter niet de charme van diens naamgever of de rollende grooves die JSBX zo geniaal maakt(e). De muziek is stijf, net als de presentatie van het drietal. Op een enkel nummer na beklijft er niets van deze set. Hanni El Khatib is nog niet klaar voor het grotere werk: hij moet eerst nog veel spelen in de kleinere clubs, want dit festivaloptreden is erg mager en matig.

CONCLUSIE

Hanni El Khatib is geen hoogvlieger en heeft de belofte (nog) niet ingelost. Vooralsnog lijkt hij gedoemd om slechts een voetnoot in de muzikale annalen te worden, maar je gunt hem wel wat hem toegedicht wordt. Dat betekent: aan de slag, werk aan de winkel!

CIJFER
5