Dylan LeBlanc brengt de zomer met zich mee

Zijn show verveelt echter al snel

Michael Weijers ,

Wanneer Dylan LeBlanc begint te spelen, duiken er plots vlinders op die op nietsvermoedende toeschouwers landen. Is dit een voorteken van iets speciaals?

CONCERT
Dylan LeBlanc, Arc, zondag 15 juli

MUZIEK
Dylan LeBlanc is een singer/songwriter met een erg warm en karakteristiek stemgeluid, en de nodige folk- en countryinvloeden. De mooie, ingetogen liedjes bouwen op naar enkele prachtige uithalen. Vandaag wordt hij bijgestaan door een meneer met een apart snaarinstrument. De klanken die hier uit komen, lijken op die van een synthesizer.

PLUS
Zijn uithalen zijn regelrechte kippenvelmomenten. Zeker in het begin weet hij hiermee het publiek tot zwijgen te brengen.

MIN
Na een tijdje lijkt het of je alles al gehoord hebt. De nummers kennen weinig variatie en ook LeBlancs podiumgenoot kan daar niets aan veranderen. Tel daarbij op dat zijn zang, maar ook zijn verhaaltjes tussen de nummers door, voor het publiek vrijwel onverstaanbaar zijn. Hierdoor slaat de verveling snel toe.

CONCLUSIE
Dylan LeBlanc gaat helemaal op in zijn muziek en heeft een mooi eigen geluid. Zijn teksten zullen ongetwijfeld een mooie betekenis hebben, want daar moet deze muziek vaak ook op leunen. Helaas zijn die vandaag niet verstaanbaar. Door te weinig variatie en een te lange set sluipt de verveling er zichtbaar in. Daar kan ook de mooie cover van Bob Dylan bijna aan het eind niet veel meer aan veranderen. Wellicht was het beter overgekomen als hij net als op cd gebruik zou maken van meerdere instrumenten en achtergrondzang.

CIJFER
6,5

Kapelsessie: Dylan LeBlanc from Kapelsessies Gelderland on Vimeo.