Drive Like Maria dendert door

En trilt de planken uit het podium.

Paul Aerts ,

De generatie van het alom bekende De Staat leverde nog een bulderend product. Drive Like Maria is weer helemaal terug, met een nieuwe drummer en een nieuw album: Howl. Deze Nederlands-Belgische formatie mag op zondag de festivaldag afsluiten.

CONCERT
Drive Like Maria, Arc-podium, zondag 15 juli 2012

MUZIEK
Rechttoe rechtaan hardrock met een vleugje stoner, sexy en gelikte gitaren en een flinke dosis live-energie.

PLUS
Drive Like Maria is een solide machine die recht door zee is. Je weet wat je voorgeschoteld krijgt: rauwe, overweldigende gitaarrock. De band knalt door de driekwartier durende show. De leadgitariste schreeuwt de band naar een hoger plan, want de rock-‘n-roll stroomt door haar aderen. Iedere zichzelf respecterende rockband kan zo’n blikvanger goed gebruiken. Van deze rockchick krijg je wilde haren, zonder een spatje grijs. De rest van de band schaart zich moeiteloos achter dit alles behalve meisjesmeisje. Samenspel is er, strakheid heerst. De trein dendert door. Dit is potentiële stadionrock.

MIN
Van Drive Like Maria hoef je niet meer te verwachten dan het bovenstaande. Het is ongecompliceerd en dat kan voorspelbaar worden naarmate het optreden vordert. Voor langere shows zal de band met uitdagender materiaal moeten komen.

CONCLUSIE
Drive Like Maria is een geroutineerde band die het er met deze show prima vanaf brengt. Toch zullen de dame en heren moeten proberen meer uit hun comfortzone moeten stappen om de wat kritischere toeschouwer te imponeren. Als ze aan het begin van de middag hadden gespeeld, had het inpalmen van het publiek wat meer moeite gekost.

CIJFER

7,5