Vol grasveld voor The Dirty Denims

AC/DC-liefhebbers gaan uit hun dak

Robin Oostrum ,

De Eindhovense rockband The Dirty Denims bestaat sinds 2005, en wisselde al enkele keren van bandleden. In 2010 gebruikte de Amerikaanse sportzender ESPN hun nummer Ride Tonight tijdens autoraces. In Nederland speelde het viertal op de Zwarte Cross, Bospop en Rockin’ Park. Bovendien draaide 3FM veelvuldig de single 24/7/365 van de nieuwe EP Wanna Be Famous. Het kan dus bijna geen toeval zijn dat The Dirty Denims vanavond vlak naast de 3FM-studio spelen.

CONCERT
The Dirty Denims, Lift, woensdag 18 juli 2012

MUZIEK
Happy hardrock van zowel twee dames als twee heren. Geïnspireerd door AC/DC en vernoemd naar een nummer van The Donnas.

PLUS
Wat een zelfvertrouwen! Waar andere artiesten op het Lift-podium overkomen alsof ze voor het eerst publiek zien, tonen The Dirty Denims vanaf het begin hun podiumervaring en energie. Knap ook dat het tempo onmiddellijk hoog ligt: deze rockshow lijkt precies hetgeen te zijn waar het publiek voor komt. Hoogtepunt is een lekker harde uitvoering van The Romantics-klassieker What I Like About You.

MIN
Het is met de beste wil van de wereld niet vernieuwend te noemen. De gitaarriffs zijn een mengelmoes van succesvolle rocknummers uit het verleden en de teksten zijn veredelde Sinterklaasrijmen.

CONCLUSIE
Het publiek weerstaat zelfs een plotselinge hoosbui om te rocken met The Dirty Denims. De band zal zich wel moeten gaan onderscheiden om echt door te breken. Tot die tijd blijft het een aardige AC/DC-kloon voor een festival als de-Affaire.

CIJFER
7