The Dirty Denims: “It’s only rock-’n’-roll and I like it!”

Happy hardrockers hebben genoeg aan een mooie affaire binnen de band

Eric Veltink ,

The Dirty Denims zijn een rockband uit Eindhoven. Tijdens DWDD op 23 mei van dit jaar zei Bowie-fan Nico Dijkshoorn er het volgende over: “laat hen maar de Olympische spelen afsluiten in plaats van Bowie!”. Met beide dames, de twee heren en de fotograaf lopen we over de-Affaire om aan een backstage picknickbankje met kaarsvuur en een biertje van wal te steken.

Wie: Mirjam (gitaar/zang), Sabine (bas), Thomas (drums), Jeroen (gitaar)
Waar: Backstage in de VPRO 3voor12-krochten op een picknickbankje
Wanneer: Woensdag 18 juli, rond twaalf uur, na het optreden dat de band gaf op het Liftpodium.

Houden jullie van wandelen en helpt het bij het maken van muziek?
J: “Songteksten krijg ikzelf meestal alleen op de fiets binnen. Wandelen is wel te gek, maar dan van de bank naar de koelkast. Maar ik heb dan weer wel gehiked in Australië.”
T: “Omdat je tijdens wandelingen los bent krijg je wel vaak goede ideeën, ook over muziek.”
S: “Ik hou er ook van en kom door wandelen soms op lekkere basritmes.”
M: “Ik jog af en toe een kleine drie kwartier...”

Met wie op de-Affaire zou je wel een affaire willen hebben?
J: “Met Mirjam!”
T: “Met Sabine! Of gewoon met z'n vieren. En de toetseniste van Proper Outfit, die mag ook mee. Zij waren ook een Serious Talentband en de toetseniste is zelfs nog single!”
J: “De zuigzoenen van The Hickey Underworld laten we maar voorbijgaan.”

Wat is volgens jullie eigenlijk de leukste manier om je (spijker)broek smerig te maken?
J: “Vanmiddag waren we bij een homoparkeerplaats in Rotterdam, daar zou zoiets zomaar kunnen gebeuren. Maar da’s niet het fijnste.”
M: “Over festivals struinen, lekker op de grond zitten: da’s fijn! Zwarte Cross, Lowlands…” (met grote glimlach): “tsja, daar spelen we toch.”
T: “En na een optreden lekker niet uitwassen, ook goor!”
S: “Gewoon, het rock-’n’-roll-leven. Zweet, bier en een flinke scheur in je broek.”

Nico Dijkshoorn heeft jullie omarmd. In één van zijn columns voor muziekblad OOR schrijft hij dat je sommige artiesten louter luistert uit liefdadigheid. Welke artiest is dat voor jullie?
J: “Om te beginnen: het heeft heel wat geld en moeite gekost om Nico zover te krijgen dat hij een gedicht aan ons opdroeg. Daar krijg je ook een dirty denim van...”
S: “Wat een nasty vraag!”
T: “Ik ben geboren halverwege de jaren ‘80 waarin veel foute muziek te horen was. Het mag eigenlijk niet, maar laten we dan toch maar gaan voor Dune met Hardcore Vibes, haha. Liefdadige nostalgie.”

Ook schreef hij dat dit zijn favoriete zinnen zijn uit een songtekst: 'She locked herself in the bathroom again. So now I am pissing in the yard'. Welke zin vat het voor jullie samen?
J: “Tsja, 3voor12 interviewt altijd mensen die heel lang nadenken over hun teksten... Voor ons geldt: hoe makkelijker de teksten, hoe beter het is.”
S: “Als ik namens ons allen mag spreken: ‘It's only rock-’n’-roll and I like it!’”