Swingen met Frànçois & The Atlas Mountains

Franse band zorgt dankzij Afrikaanse ritmes voor dansende menigte

Niek Leermakers ,

De opener van het Arc-podium zet de toon op de dansbare woensdagavond.

CONCERT
Frànçois & The Atlas Mountains, Arc, woensdag 18 juli

MUZIEK
Frànçois & The Atlas Mountains balanceert tussen synthpop, zoete indie en Noord-Afrikaanse wereldmuziek.

PLUS
Stipt om half negen trappen Frànçois Marry en begeleidingsband The Atlas Mountains af op het Arc-podium. De aarzelende start, die mede te wijten is aan een te zacht geluid, is snel vergeten als de band het eerste swingende nummer inzet. Het gebruik van twee percussionisten zorgt voor een stuwende basis, waar de groep de rest van het optreden op teert. Als Frànçois ook nog uitbundig begint te dansen, zijn er steeds meer glimlachen op de gezichten van het inmiddels massaal toegesnelde publiek te zien. Daarnaast biedt de tweetalige zang van Frànçois een welkome afwisseling.

MIN

De band had gezien het dansbare repertoire beter aan het eind van de avond geprogrammeerd kunnen worden. Frànçois en zijn vrienden doen erg hun best om de dans te leiden, waarvoor hulde. Maar bij de eerste gechoreografeerde danspasjes boet de band aan geloofwaardigheid in. Dat is misschien iets te veel van het goede.

CONCLUSIE

De vermakelijke show valt in de smaak bij het publiek, maar blijft door een gebrek aan dynamiek en explosiviteit op hetzelfde niveau hangen.

CIJFER

7+