Knuckles of Frisco wint zieltjes

(Radio)vriendelijke rockband is vooral heel netjes

Eelco van Eldijk ,

Een Gelderse band die volgend jaar erdoor komt wat betreft nationale aandacht? Dat zou zo maar eens Knuckles of Frisco kunnen zijn. De band heeft er in ieder geval genoeg voor in huis.

CONCERT
Knuckles of Frisco, Lift, woensdag 18 juli 2012

MUZIEK
Allround indierockband die balanceert tussen ingetogen en groots. De zang heeft soms het fragiele en dramatische van The Veils, terwijl de band gortdroog doorrockt op de geijkte paden. Op andere momenten is het juist de band die voor het interessantere element van het totaalproduct zorgt; dan verwordt de zanger even tot instrumentalist met toetsen, samples en trekzak. Knuckles of Frisco is een divers bandje, dat nog wel eens veel verder zou kunnen komen.

PLUS
De band bestaat uit gedegen muzikanten die duidelijk al wat langer muziek maken. Hierdoor geeft de band een strak optreden, dat goed in balans is. Dit geldt tevens voor de nummers: die zitten aantrekkelijk in elkaar en zullen zeker aanslaan bij een groot publiek. De vriendelijke heren hebben een goede uitstraling en weten hoe ze met een publiek om moeten gaan. Knuckles of Frisco houdt de aandacht goed vast en heeft er na vanavond duidelijk wat nieuwe fans bij gekregen.

MIN
De sfeer is gemoedelijk, maar de valkuil is dat het optreden hierdoor misschien wat braaf wordt. De nummers zijn soms wat kleurloos, ondanks het feit dat de invalshoeken van de band divers zijn. Mede hierdoor blijft er na afloop niet heel veel hangen. Knuckles of Frisco heeft nog niet de hit geschreven waarmee de band zou kunnen doorbreken. Hun akoestische kapelsessie, die woensdagmiddag opgenomen is,  laat een eigenwijzer en minder vlak geluid horen. Zoek de video maar eens op, en laat je overtuigen. Als ze dit dynamischere element ook in hun elektrische set weten in te passen, kan ‘Knuckles’ echt verder komen.

CONCLUSIE
Een ruim voldoende set die nog wat peper nodig heeft.

CIJFER
7-