Gnucci Banana is angstaanjagend

... zelfverzekerd

tekst: Paul Aerts / foto: archief ,

Om een keer niet in de-Affaire-termen te spreken: "Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!" Gnucci Banana toonde zich een dynamisch duo met onweerstaanbare aantrekkingskracht.

CONCERT
Gnucci Banana, Club Voerweg, woensdag 18 juli 2012

Muziek

Hippe electro met een belangrijke rol voor de podiumpresentatie door twee knotsgekke Zweedse vrouwen. Muzikaal niet bepaald gecompliceerd: voor een groot deel zijn het vooraf in elkaar geknutselde beats met catchy sampletjes. Je zou Gnucci kunnen bestempelen als de Scandinavische Mr. Polska. 

Plus
De electro van Gnucci Banana heeft voor het optreden urenlang aan de oplader gelegen. Het duo brengt een ongekende energie over op het publiek. Gnucci lult sneller dan Busta Rhymes, zelfverzekerder dan Johan Cruijff en overtuigender dan Martin Luther King. De twee Zweedse schonen zijn meiden die je van je leven niet zou durven aanspreken in de discotheek, maar die wel een timide sfeer kunnen omzetten in een massaal dansfeest. Met zijn tweeën dansen en springen ze over het podium en krijgen de dansende meute “down Dutch style” want dat is “fucking classy”.

Min
Muzikaal gezien is Gnucci Banana geen hoogvlieger, een covertje van Miike Snow, een soort bubbling vibe in de beats en van echte zang is ook geen sprake. Maar dit heeft ze ook niet nodig! Haar muziek is aanstekelijk genoeg om ongecompliceerd te mogen zijn.
 
Conclusie
Gnucci Banana doet wat Mr. Polska doet in Nederland: beiden weten hoe de vork in de steel zit. Ze lapt de regels van de esthetische waarde aan haar laars en indoctrineert je met een onuitputtelijke power. Met haar immense zelfverzekerdheid zou ze het nog voor elkaar krijgen om het publiek Duitse schlagers te laten slikken. Gnucci mag uitgeroepen worden tot 'Zweed van het jaar'!
 
Cijfer
8