Gardenfest warmt publiek op voor I Feel Luv

Een echt tuinfeestje!

Mike Ligthart ,

Gardenfest mocht op de woensdagavond de bezoekers van I Feel Luv opwarmen. De elektronische band wist een lege Voerweg op te vullen met fijne deuntjes en grappige teksten. Het tempo lag niet te hoog zo vroeg op de avond, maar het was snel genoeg om jong en oud te laten dansen.

CONCERT
Gardenfest, Club Voerweg, woensdag 18 juli 2012.

MUZIEK
Een elektronische band mét een drumstel. De frontman zingt, en bespeelt de synthesizer tussen het dansen door. Verder verzorgt het derde bandlid nog eens extra beats en andere effecten. Het geheel is vrij van samples.

PLUS
Gardenfest begint met een lege dansvloer, maar daar weet de grappige frontman snel verandering in te brengen. Met humor weet hij het publiek naar voren te trekken én aan het dansen te krijgen. De deuntjes slaan bovendien goed aan bij zowel jong als oud. De teksten springen eruit door hun originaliteit binnen het kader van elektronisch muziek. Het is een keer wat anders en dat is fijn.

MIN
De zang is niet altijd even strak en is sowieso niet van hoog niveau. Er zit wel vooruitgang in; de frontman leek zelf ook even warm te moeten draaien. De nummers hebben allemaal dezelfde structuur: een grappige openingszin opgevolgd door een fijne beat. Het refrein bestaat vaak uit één zinsnede, zoals we dat kennen van elektronische muziek. Als Gardenfest wil doorgroeien mogen ze het publiek dan ook af en toe wat meer verrassen.

CONCLUSIE

De grappige teksten zijn niet altijd even strak gezongen en er is een beperkte variatie in de nummers. Wel krijgt Gardenfest iedereen aan het bewegen met hun beats. Daarmee is Gardenfest de ideale instapband voor de woensdagavond.

CIJFER

Een verdiende 7.