The Hickey Underworld

...volledige overtuiging!

Eelco van Eldijk ,

Een ‘moeilijke’ rockband als afsluiter van het Boog-podium op de laatste Vierdaagsefeestendag. Is dat niet vragen om moeilijkheden? Niet als de band zó overtuigend en strak speelt dat je mond er van open hangt. Punt gemaakt programmeur, wij hebben genoten!

CONCERT
The Hickey Underworld, Boog, 20 juli 2012

MUZIEK
Belgenpop. Wablief? Hebben we er daar al niet meer dan genoeg van? Nee hoor, als deze zo lekker ruw en eigenwijs gebracht wordt, kan je er maar geen genoeg van krijgen. Daarnaast, The Hickey Underworld is ook zeker niet de zoveelste dEUS-kloon. De vier Belgen bevinden zich aan het andere einde van het spectrum. Meer puntige rock, wiskundige precisie en soms zelfs een stevig snufje noisyness uit de woestijn. Fijn bandje met twee sterke albums op zak, dat veel interessanter is dan bijvoorbeeld het ingekakte Triggerfinger, om maar wat te noemen…

PLUS
De overgave van de vier bandleden werkt zeer aanstekelijk. Tel daarbij de opgefokte wijze op waarop de nummers het park in gekwakt worden en het totaal maakt dat The Hickey Underworld zich tot de voorhoede schopt van het programma van deze week. De tegendraadse rock van de Belgen is niet altijd even gemakkelijk. Maar iedereen die er een beetje moeite voor doet, komt niet bedrogen uit. Deze rotjongens spelen hard, spitsvondig en zeer strak. Zeer sterk optreden.

MIN
Je moet tegen deze hectische en opruiende muziek kunnen. Voor het grote publiek is dit dan ook niets, maar goed, die laten we dan ook lekker ‘genieten’ van 3FM of radio Donna. Op dit optreden valt, op gemiste diepte in het geluid, verder niets af te dingen.

CONCLUSIE
Sterk en overtuigend.

CIJFER
8,5