The Hickey Underworld kan humor niet waarderen

“Als het heteroseks is, blijven wij in ieder geval weg”

tekst: Joeri Pisart foto's: Joeri Pisart ,

Humor en muziek voor stoere mannen, op het eerste gezicht lijken deze twee lastig te combineren. The Hickey Underworld klinkt dan ook alles behalve grappig. Toch tappen de heren bak na bak, zolang andere bands dat gebied met rust laten. “Humor waarderen wij niet in muziek.”

WIE: Zanger en gitarist Younes Faltakh, bassist Georgios Tsakiridis en drummer Jimmy Wouters van The Hickey Underworld.
WAAR: Een grauwe backstagecontainer.
WANNEER: Vrijdag 21 juli 2012.

Houden jullie van wandelen?
G: “Wel als ik trappen mag lopen. Ik woon zelf op de zesde verdieping, straks moet ik ook met twee basgitaren zes verdiepingen omhoog.”
J: “Je zou de kuiten van Georgios eens moeten bekijken, die zijn werkelijk gigantisch.”
Y: “Maar hé, stijgen is anders dan dalen.”
G: “Ik houd van allemaal, zolang het niet te veel in één week is.”
Y: “Voor mij is wandelen puur functioneel, van mijn zetel naar de frigo om een biertje te halen, en dan weer terug.”
J: “Ik wandel heel veel, ook met mijn hond. Meestal dwaal ik doelloos door het bos, dan bespeel ik blokfluit voor de feeën.”

Met wie willen jullie een affaire op de-Affaire?
Y: “Met de zanger van Twin Shadow. Onze affaire zou puur seksueel zijn. Eerst drinken we een biertje, dan jammen we samen op twee gitaren en dan gaan we langzaam verder. Het sneeuwbaleffect.” Vervolgens maken de drie mannen vunzige, slobberende geluiden.
G: “Nemen jullie eigenlijk geen DNA-sporen af van alle artiesten, zodat die achteraf worden gecombineerd? Dan kunnen Younes en die zanger een kind krijgen.”
J: “Ik zou wel een affaire willen met Selah Sue. Speelde die niet? Fuck it, dan gewoon op het toilet denkend aan haar.”
G: “Mittland Och Leo zijn een stel en tevens stadgenoten van ons. Ik heb gehoord dat zij seks op het podium hebben, daar zijn wij nogal vies van.”
Y: “Als het heteroseks is, blijven wij in ieder geval weg.”

Op jullie site staat sinds vorige week: Added to backstage rider: 24 capsules of mediocre quality ‘gabberdrugs’. Wat hopen jullie dat deze pillen bevatten?
J: “Ik heb het op onze site gezet naar aanleiding van de berichtgeving over Dour Festival. Ze schetsten een beeld van anarchie en pillenslikkers, door dit bericht probeerde ik de aandacht van Dour af te leiden. Maar mijn lievelingsdrug is koffie, om vervolgens te gaan slapen. Dat werkt bij mij het beste.”
G: “Ik heb onlangs een heel dooske vitamine C-pillen gegeten. Dat zijn mijn favoriete drugs.”
Y: “Bij voorkeur wil ik studeerpillen, Magnecaps heten ze, zodat ik beter uren achtereen solfège kan oefenen.”

Jullie videoclips zijn luguber, maar ook humoristisch. Is humor belangrijk in muziek?
J: “Dat is geen topprioriteit. Wij zijn toevallig zeer komisch. Humor waarderen wij overigens niet in andere muziek. Ween is bijvoorbeeld verschrikkelijk.”
Y: “Bij hen ligt de humor er veel te dik bovenop. Maar de Foo Fighters, ken je dat? Dat is soms ook grappig, maar verder wel een zeer slechte groep.”

Hoe vinden jullie dat Nederland en België muzikaal verschillen?
J: “Ik denk dat België een soort van Tool is, terwijl Holland meer Ween is.”
G: “Nederlands publiek is daarom altijd zeer blij om Belgische bands te zien.”
J: “Maar wat hiphop betreft is het een ander verhaal. Dan is België Brainpower en Holland Def P.”
Y: “Qua coverbands is Nederland ook vele malen beter dan België. Er zijn zelfs genoeg Nederlandse coverbands die het winnen van de oorspronkelijke Vlaamse band.”
J: “In feite speelt Triggerfinger nooit in Nederland. Dat is eigenlijk de Hollandse coverband van Triggerfinger. Zij zijn zo ver gegaan dat ze in ieder land een versie van zichzelf hebben.”

Van wie hebben jullie voor het laatst een zuigzoen gekregen?
J: “Wij zijn allemaal boven de dertig en dat is echt pubershit. Dus ik denk dat dat mij vijftien jaar geleden nog is overkomen. Van wie? Van Younes zijn moeder. Dat was vrij aangenaam.”
Y: “Ik zou graag een zuigzoen krijgen van Lara, de zangeres van Intergalactic Lovers. Ik vermoed dat zij dat goed zou doen, dat het dagen blijft staan zodat ik er vragen over krijg tijdens interviews.”