Shaemless is groeiende

Rock ’n roll jonkies spelen ruwe set

tekst: Eelco van Eldijk ,

Nog een jonge band op het Lift podium van de-Affaire vandaag. Shaemless schreeuwt het uit van plezier en aardse zaken. Geholpen door een lieve vader die de drums op zich neemt omdat de eigen drummer ziek blijkt, rammen zij zich door het optreden heen.

CONCERT
Shaemless, De Lift, 20 juli 2012.

MUZIEK
Schurende garagerock met een ruw gevoel van de jaren ’60 en ‘70. Zo staan onder andere The Stones’ Jumping Jack Flash en The Stooges’ I Wanna Be Your Dog tussen de eigen nummers op de setlist.

PLUS
Shaemless wil hard, en dat doen ze steeds beter. Misschien zou de tweede gitarist af en toe de bas op kunnen pakken om te zorgen voor een voller geluid dat nog meer zou kunnen overtuigen. Vandaag spelen ze strak en de vonken spatten er zowat vanaf. Shaemless is qua leeftijd en ontwikkeling wel klaar om afscheid te nemen het ´jonkies-circuit’.

MIN
Lieve zanger/gitarist, hoewel je de belichaming van rock ’n roll bent en overtuiging van een Peter van Peter Pan Speedrock aan de dag legt, vrees ik op den duur voor je stembanden. Pas goed op en zorg goed voor jezelf! Daarnaast valt er aan het totaalgeluid te verbeteren. Ruw is niet alleen ongepolijst schuren, het mag ook gemeen diep grommen.

CONCLUSIE
Lekker potje ‘ouderwetse’ punky rock ’n roll.

CIJFER
Dikke voldoende.